Ronnie flex slaagt met protest tegen contracten bij TopNotch

anp 494084772 65f9f5ec7435c
Op het Schouwburgplein in Rotterdam is de 31-jarige rapper Ronnie Flex geslaagd in zijn protestactie. Samen met tientallen fans kwam hij bijeen om aandacht te vragen voor wat hij beschouwt als 'wurgcontracten' van managementbureau TopNotch.

Ronnie Flex en fans protesteren

Bijna honderd fans gaven gehoor aan de oproep van Ronnie Flex om naar Rotterdam te komen en zijn protest te ondersteunen. Met borden met teksten zoals 'StopNotch' liepen ze rond op het plein, klaar om hun steun te betuigen aan de rapper en zijn zaak.

Contracten bij TopNotch

Ronnie Flex wil met zijn protest aandacht besteden op de situatie van jonge artiesten die contracten tekenen die niet in hun voordeel zijn. Hij deelde zijn eigen ervaring met het ongunstige contract dat hij op 19-jarige leeftijd tekende bij Top Notch, waarbij hij slechts 8 procent van de opbrengsten kreeg. Hoewel hij destijds volwassen was, benadrukte hij de uitdagingen om het contract aan te passen gedurende acht jaar.
Na het uiten van zijn dankbaarheid aan zijn fans voor hun steun, liep Ronnie Flex met hen een aantal rondes over het plein terwijl de protestsong uit de meegebrachte speakers schalde. De titel van de song, mogelijk 'Kees Closed', zou een verwijzing kunnen zijn naar de baas van Top Notch, Kees de Koning. De sfeer bleef de hele avond vriendschappelijk en ongedwongen, en Flex nam zelfs de tijd om foto's te maken met zijn fans.
Bron: Parra