Broer Charles van prinses Diana misbruikt: “Hij sloeg me met een stok omdat hij er opgewonden van werd”

schermafbeelding 2024 03 11 om 155111
Charles Spencer (59), de broer van wereldberoemde en helaas overleden prinses Diana, deelt heftige en intieme informatie in de voorpublicatie van zijn memoires. Als 11-jarig jongetje is hij op de kostschool Maidwell Hall mishandeld en misbruikt door zijn eigen leraren. Hij noemt de leraren dan ook ‘angstaanjagend en sadistisch’.

Niet als enige misbruikt 

De voorpublicatie van de memoires van Charles zijn geplaatst in de Britse krant Mail On Sunday. Niet alleen vertelt hij over zijn eigen diep traumatiserende en bovenal choquerende ervaringen, ook zegt hij dat hij niet de enige was die werd mishandeld en misbruikt; medeleerlingen zijn ook slachtoffer geweest van deze schandalige praktijken. “Ik heb in de ogen van mijn tijdgenoten op Maidwell vaak diepe pijn zien weerspiegelen. Velen van ons hebben Maidwell verlaten met demonen in het diepst van hun ziel”, schrijft Charles in de voorpublicatie.
In 1972 werd Charles op 8-jarige leeftijd naar Maidwell Hall gestuurd en op zijn elfde begon het misbruik en de mishandeling. Hij schrijft dat een vrouw van ongeveer twintig jaar de leiding had over de verdieping waar hij sliep en ‘s nachts de jongens wat lekkers kwam brengen. Alhoewel het contact onschuldig begon, sloeg het snel om: de vrouw zoende de jongens en voerde seksuele handelingen uit. Volgens Charles hielden de jongens hun mond dicht, omdat de jongens aandacht, warmte en affectie tekortkwamen.

Geslagen met stok

Charles schrijft dat de hoofddocent hem sloeg met een stok, omdat hij er seksueel opgewonden van raakte. De hoofddocent overleed in 2022. Of de andere dader nog leeft, weet Charles niet zeker.
Na deze ervaringen, heeft Charles moeite gehad met het in stand houden van zijn huwelijken en zegt dat zijn trauma’s omdat hij misbruikt is hier veel mee te maken hebben gehad.

Reactie van kostschool 

Maidwell Hall heeft erg politiek correct gereageerd op de voorpublicatie van Charles’ memoires en op het feit dat hij misbruikt is: “Het is moeilijk nu kennis te nemen van praktijken waarvan soms, helaas, gedacht werd dat ze normaal en acceptabel waren. Bijna elk aspect van het schoolleven is sinds de jaren ‘70 beduidend veranderd. De bescherming van kinderen en het bevorderen van hun welzijn staat daarbij centraal.” Daarnaast heeft de school een melding van de misstanden gemaakt bij plaatselijke autoriteiten en roept ze iedereen op om ook aangifte te doen als je zoiets meemaakt.
Bron: Daily Mail Online