Dít zijn de 10 grootste irritaties tijdens het thuiswerken

thuiswerken
Geen reistijd, uitslapen en werken vanuit bed. Begin vorig jaar was dat thuiswerken zo gek nog niet, maar inmiddels is dat wel anders. We hebben de tien grootste irritaties voor je op een rij gezet. Wedden dat jij jezelf er in gaat herkennen?

1. Thuiswerken in eigen teringzooi

Tuurlijk je hebt altijd van die mensen die thuis een perfect ingerichte werkplek hebben. Maar bij ons gaat het thuiswerken er net even wat anders aan toe. Ons bureau lijkt net op een aanrecht in een vies studentenhuis. Lege kopjes koffie, een halve zak drop, M&M’s, een verdwaald pakje kauwgom en cola blikjes slingeren rond op ons kantoor. Tip: Flikker al die troep in de prullenbak. Een opgeruimd bureau zorgt voor een opgeruimd hoofd en dan kun je je dus veel beter concentreren. Geurkaars en een bos bloemen erbij en je thuiswerkplek begint straks nog op een echt kantoor te lijken

2. Buren die lawaai maken

Buren die thuiswerken kennelijk associëren met muziek om 08.00 uur in de ochtend. Of buren die eigenlijk mee zouden moeten doen aan ‘Help! Mijn man is klusser’en al om 07.30 uur beginnen met boren en daar pas tegen vijven mee stoppen.

3. Managers die bellen als je op de wc zit

Alsof ze het aanvoelen: managers die precies bellen op het moment dat jij net lekker aan het kakken bent. Waardoor je dus niet kan opnemen en gelijk bang bent dat je baas denkt dat je niks doet.

4. Huisgenoten die vrij zijn!

Rond 11.00 uur komen ze naar beneden gestrompeld en lopen ze ongegeneerd in pyjama door je videocall . De rest van de tijd hangen ze op bank films te kijken
, terwijl jij zit te zwoegen achter je computertje. Probeer dan nog maar gemotiveerd te blijven. Tip: Praat met elkaar en maak afspraken.

5. Zoom Meetings

Haperend geluid, slechte verbinding en collega’s allemaal tegelijk praten, zodat je eigenlijk niets kan verstaan. Wist je dat er zelfs zoiets bestaat als zoom-vermoeidheid? Vergaderingen via Zooms of Teams blijkt een stuk vermoeiender te zijn dan fysiek overleggen. En het toppunt van ongemakkelijkheid zijn misschien wel Zoom-borrels. Tip: vraag of je ook een telefonische afspraak kunt inplannen en ga lekker buiten wandelen en bellen.

6. Slijtplekken in je joggingsbroek

Kijk vorig jaar maart was het best chill
om lekker in je huispak achter je laptop te hangen, maar inmiddels begint je joggingbroek te verslijten en je spijkerbroek te verstoffen. Je hebt niet voor niets een kledingkast vol mooie outfits. Die wil je showen ook. Dus trek dat glitterjurkje uit de kast en ga gewoon lekker in je uitgaansoutfit werken. Dat maakt die zoom-vergadering ook weer een stuk leuker.

7. Je blijft de hele dag vreten!

Het enige tripje dat je kan maken tijdens het thuiswerken is een wandeling naar de koelkast. Dat ding lijkt wel een soort van magische aantrekkingskracht te hebben. Grote kans dat je al de hele dag op je luie reet zit, dus je moet het hebben van dat loopje naar de koelkast. Al is het alleen maar om even te checken wat voor lekker je nog in huis hebt. Op sommige dagen krijgt de koelkast zelfs meer aandacht dan je mailbox. Honger? Hier doe je inspiratie op voor een lekkere lunch.

8. Slechte communicatie

Je hebt van die collega’s die zelfs na een mail, appje
en Slack-bericht en nog steeds niet reageren. Pas als je drie keer hun voicemail hebt ingesproken krijg je een bericht terug. Een stalker zou trots zijn op je kunsten. Ook irritant: collega’s die tijdens het bellen andere klusjes gaan doen zoals de vaatwasser uitruimen.

9. De stilte van thuiswerken

De hele dag naar je eigen adem en knorrende buik luisteren, best irritant. Dan hebben we toch liever een druk kantoor.

10. Het gemis van die ene collega

Seks op de wc met je collega. Grapje natuurlijk. Maar flirten met die ene collega gaat via Zoom een stuk eh lastiger.