Dit zijn de zeven hoofdzonden van social media

mariah carey rather look at pictures of self
Gij zult niet zondigen mijn kind. Al helemaal niet op social media, want iedereen weet: the internet is forever. Hier zijn de zeven meest irritante internet-zondes.

1. Ijdelheid

Iedereen heeft wel een of tweeselfie-addictsin zijn vriendengroep. Een selfie op z’n tijd is natuurlijk helemaal prima, maar allejezus, er zijn grenzen. Het heet een Snapchat-verhaal, niet eenfokking koffietafelboek. Sommige mensen denken ook dat elk fitness-bezoek gepaard moet gaan met een shirtless-selfie, hoeft echt niet hoor vriend. Oh, ook heel smerig ijdel: je eigen status liken. Just so you know
, het lijkt dan net alsof je je eigen anus aan het likken bent. Zijn de laatste 5 foto’s in je Instagram-account selfies, weet dan dat iedereen je haat.
mariah carey rather look at pictures of self

2. Vraatzucht

Sommige mensen gebruiken #foodporn zoveel dat je zou denken dat het om fetisjisten gaat. Hier is een nieuwtje voor je: wanneer we geen rouwkaart hebben gekregen, gaan we ervan uit dat je nog steeds leeft, wat inhoudt dat je waarschijnlijk af en toe weleens iets eet. Je hoeft dus niet elke (glutenvrije/veganistische/powerfood/antibacteriële) maaltijd te fotograferen. We get it, je houdt van lekker eten. Prima! Maar niet drie maaltijden per dag op onze tijdlijn, thank you very much .
tumblr n3dckhamqi1rznvc3o1 500

3. Wraakzucht

Terwijl je vriend of vriendin nog in coma ligt na een episch avondje stappen, en vooral veel zuipen, post jij een niet zo onschuldige party-pic waar zij nou niet bepaald florissant op staan. Ben jij zo’n persoon, dan is het goed te weten dat jij een klein huftertje bent!

4. Lust

Tuurlijk mag je foto’s liken van iemand die je aantrekkelijk, lekker of zelfs geil vindt. Maar om nou echt bij elke foto waar diegene ook maar in getagged wordt, vermelden hoe mooi en lekker jij ze vindt? Ugh, dat is echt te wanhopig. Er zou echt een virtueel straatverbod moeten komen voor dit soort geilaards.
giphy

5. Jaloezie

Jaloezie is altijd lelijk, maar de meesten hebben het fatsoen om iemand achter hun rug om te haten. Sinds social media lijkt die mooie traditie verloren te zijn gegaan. Iemand post een foto dat ze heerlijk aan het genieten zijn op Ibiza… krijg je weer een reactie van Jannie: ‘Had ik maar geld om lekker naar Ibiza te gaan, maar zit hier maar gewoon thuis met regen’. Karma, Jannie.. it’s a bitch! Net zoals jouw reacties.
tumblr inline nlp13qylsd1s38as5

6. Hebzucht

Jij doet alles voor de nummertjes en likes. Nodigt iedereen die ooit een stap in jouw richting heeft gezet meteen uit als vriend op Facebook. Loopt alles te liken, zodat anderen sociale druk voelen om jouw berichten te liken.Chillax! Ook zo walgelijk aan je: je verwijdert berichten die te weinig likes krijgen, slecht voor je imago denk je dan. Nieuwsflits: jouw persoonlijkheid is slecht voor je imago!
giphy

7. Luiheid

‘Vandaag weer boodschappen gedaan’. Hou op, mens. Kut voor je dat je leven zo saai is, maar dat zou ook moeten betekenen dat je wel iets meer creativiteit in de posts zou moeten kunnen gooien. Tijd genoeg. Ik snap het, lastig. Je zit al op je luie reet wanneer je ze post (vaak ook met een aftands fotootje erbij), maar come on zondaar! Doe ons een lol!
jazz6
Dus kom in het reine, verloren zielen! Geef de rest van de mensheid zijn heilige social media weer terug, amen!