De 5 leukste drankspellen voor een leuk avondje met vrienden

drankspellen rumag header blog
Heb je binnenkort een leuk avondje op het programma staan met vrienden en/of vriendinnen, en drinken die allemaal alcohol? Overweeg dan om een leuk drankspel te arrangeren. Dat staat namelijk garant voor een avondje lachen en plezier!

Drankspellen

Drankspelletjes zijn er in vele verschillende soorten, en veel ervan worden met kaarten gespeeld. In dit artikel hebben wij alvast de 5 leukste drankspelletjes voor je op een rij gezet, zodat jullie avond zeer geslaagd gaat worden!

Kaartjeblazen

Kaartjeblazen, wie kent dit drankspel
niet? Het is gemakkelijk te spelen, met minimale benodigdheden, en het staat altijd garant voor veel gelach! Bij dit drankspel leg je een stapeltje kaarten op een vol glas bier of wijn. De bedoeling is dat alle spelers van het spel kaarten van het stapeltje af moeten blazen. Er moet tenminste 1 kaart van de stapel waaien, en je mag per beurt maar 1 keer blazen. Lukt dit niet, dan ben je verplicht om het glas leeg te drinken. Lukt dit wel, dan is de volgende aan de beurt. Degene die de laatste kaart van de stapel afblaast moet het glas ook leegdrinken. Na het leegdrinken wordt er een vol glas teruggeplaatst. Dit spel kan al worden gespeeld met 2 personen, hoewel het spel met een grotere groep nog leuker is natuurlijk.

Coasters

Een drankspel dat niet met kaarten wordt gespeeld, maar met bierviltjes is Coasters. Dit spel is heel geschikt om in een bar te spelen, maar kan ook thuis of elders worden gespeeld. Uitgaande van het spelen van dit drankspel in een bar dien je een bierviltje op de hoek of rand van de bar te leggen. Vervolgens flip je met je hand het bierviltje omhoog, en het viltje zal dan in de lucht een of meerdere keren draaien. De bedoeling is dat je het bierviltje vangt met dezelfde hand als waarmee je het bierviltje hebt geflipt, voordat het weer op de bar terecht komt. Lukt dit niet? Dan moet je drinken… Afhankelijk van hoe je dit spel wilt spelen kan dat een slok, een glas of een flesje zijn. Moeilijk is dit spel niet, en met name in een bar wordt dit spel vaak gespeeld. Oorspronkelijk komt dit spel uit Ierland, een land wat bekend staat om zijn drinkcultuur.

21’en

Dit is misschien na kaartjeblazen wel het meest bekende drankspel in dit rijtje. De meeste mensen kennen dit drankspel namelijk wel, zeker de jongeren onder ons. Bij dit drankspel is het de bedoeling om zo dicht mogelijk bij het getal 21 te komen. 21’en lijkt erg op het spelen van Blackjack
, een bekend spel dat ook veel wordt gespeeld, en bovendien is te vinden in fysieke en online casino’s.De regels van 21’en zijn niet heel moeilijk. Probeer met het trekken van kaarten van een kaartenstapel 21 te halen, of daar zo dicht mogelijk bij te komen. Ben je aan de beurt dan pak je een kaart van de stapel of je past. Zit je dicht bij de 21 dan zal je doorgaans passen, maar zit je er verder vandaan, dan pak je doorgaans een nieuwe kaart. Ga je over de 21, dan heb je het spel verloren. Het is dus aan jou om dit handiger aan te pakken dan je medespelers… Je mag passen bij een totaal van 17 of meer, en bij een totaal van 16 of meer in je hand trekt de bank een kaart. Er zijn allerlei varianten op dit spel, maar wordt 21’en gespeeld als drankspel, dan is het doorgaans zo dat je moet drinken als je verliest, dus als je meer dan 21 punten hebt. Verder hebben de kaarten 2 t/m 10 bij dit spel de normale waarde, een boer is één punt waard, een vrouw twee punten, een koning drie punten, en een aas één of elf punten, afhankelijk van wat voor de betreffende speler het beste uitkomt. Het spel kan gespeeld worden met twee of meerdere spelers, en duurt zo lang als jullie er plezier in hebben!

Aas is de Baas

Net als bij 21’en slaat de naam van dit spel terug op het doel van het spel. Wie de Aas heeft is namelijk de baas. Iedereen trekt een stapeltje kaarten bij dit spel, en degene die de Aas heeft (als eerste degene rechts van de deler, met de klok mee bekeken) mag zeggen welke kaart er moet drinken. Is dit bijvoorbeeld een 3, dan moet iedereen met een 3 in zijn hand drinken. Als variant op dit spel kan worden toegevoegd dat degene met de Aas ook mag zeggen hoeveel er moet worden gedronken. Dat maakt dit spel nog net iets leuker in onze ogen. Net als bij 21’en heb je niet veel nodig voor dit spel. Een stapeltje kaarten, drank, glazen en minimaal zo’n 4 spelers.

Te Veel Info

Tja, dit drankspel moet beslist genoemd worden… En dan hebben we het over ons eigen Rumag drankspel ‘Te Veel Info’. Via de kaarten in dit spel leer je mensen waarmee je het spel speelt pas echt goed kennen. Willen ze niet antwoorden op bepaalde lastige vragen die je stelt? Dan krijgen ze een strafkaart! Want dit spel kent naast speelkaarten namelijk ook strafkaarten. Dit drankspel van Rumag is beslist de moeite waard, en voor een klein bedrag komt het naar je toe, en wel in een prachtige doos! Bekijk het drankspel hier op onze site.
LEES OOK:
IK GA OP VAKANTIE EN IK NEEM MEE…
15X ITEMS DIE JE IN JE KOFFER MOÉT PROPPEN