Deze smoesjes worden het vaakst gebruikt om onder een betaalverzoekje uit te komen

dezesmoesjesworden hetvaakstgebruiktom onder eenbetaalverzoekjeuit te komen rumag header blog
Smoesjes bedenken omdat je dat betaalverzoekje nog even niet - of helemaal nooit niet - wil betalen. Superirritant voor degene die braaf heeft voorgeschoten, maar voor veel wanbetalers toch heel herkenbaar...

Splitt

Zit je gezellig met je vrienden schuimbekkend op het terras, komt opeens de barvrouw het terras op om de laatste ronde op te nemen. Je haalt je schouders op, bestelt nog een lekker 'esmaatje' om de avond mee af te toppen en schrikt je een kleine tien minuten later de graftakkenpleuris van de rekening. Zoals altijd kijkt iedereen op dat moment zoekend om zich heen (op Peter na, die bezoekt steevast op dit moment van de avond het kleinste kamertje van het restaurant...) Aardig als je bent, strijk je over je hart en frutsel je je pinpas uit je broekzak. Met een trillend handje toets je die magische viercijferige code in en voilà je zit opeens opgeschept met een probleem. Want braaf jouw betaalverzoekje betalen doen jouw 'vrienden' niet.Geen zorgen, je bent niet de enige met zulke 'vrienden.' Sterker nog, wanbetalers lijken een steeds groter probleem te worden. Benieuwd welke smoesjes het vaakst worden gebruikt om onder een betaalverzoekje uit te komen? Lees dan even verder.
'Mijn bankierenapp heeft even een storing, ik maak het later over goed?' - Grappig, ik heb dezelfde bank als jij, maar mijn app heeft nergens last van.
'Doe het zo, even druk.' - Te druk om een handeling van letterlijk 20 seconde uit te voeren? Who the f* do you think you are? De ceo van Google?'
'Klopt deze wel? Ik heb maar één drankje gedronken.' - Ja Karin, je hebt inderdaad uit één glas gedronken, maar volgensmij werd dat ene glas wel een stuk of vijf keer bijgevuld.
'Huh, krijg ik een betaalverzoekje? Ik heb de vorige keer toch betaald?' - Geen appels met peren vergelijken Herman. Jij trakteerde vorige week op een colaatje, maar dit gaat om een groepscadeau van twintig euro per persoon.
[Stilte.....] - Schat, we hebben allemaal allang gezien dat je al een stuk of vijftien keer online bent geweest om te checken of je scharrel je doordachte berichtje heeft gelezen.
'O ik heb het denk ik naar een verkeerd rekeningnummer overgemaakt.' - Nee Gerda, dat kan niet bij een betaalverzoekje. Dus hup, betalen met je bek.
7. [Er overheen lullen] 'Ja was super gezellig! Hoe is je dag? '- Zolang jij ingaat op mijn betaalverzoekje gaat alles hartstikke prima vandaag. Bedankt voor het vragen!'
8. 'Mijn salaris komt over dertien dagen, vind je het goed als ik hem dan doe? Ben even blut.' – Oh en wel drie nieuwe topjes van de Zara kunnen scoren?

Oplossing

Doodvermoeiend, die wanbetalers en daarom is voorkomen in dit geval beter dan genezen. De vraag is alleen hoe? Iedereen zijn eigen drankje laten pinnen is ook weer zo gierig. Gelukkig bestaat er Splitt . Deze deze app verreken je gemakkelijk de groepskosten. Minder tijd voor gezeik en meer tijd om te genieten van elkaar. Hoe precies het werkt? Maak jullie eigen betaalgroep aan, nodig je groepsleden uit en verdeel de rekening met jouw groep. Elke ochtend om 08.00 uur vindt er een afrekening plaats waarbij je saldo wordt bij- of afgeschreven. Geen gezeik en wel plezier, dus waar wacht je nog op?

Winactie

Wil je een gratis zorgeloos avondje uit met je vrienden winnen? Doe dan mee met onze winactie! Check deze video even snel
en doe mee door je mooiste herinnering van een avondje uit met ons te delen via Instagram, de Splitt app te downloaden en een groep aan te maken met die vrienden. Dan zorgt Splitt dat er een heerlijk bedrag op jullie wallet gestort wordt en jullie zorgeloos nog meer herinneringen kunnen maken.