Hipsters: van het knotje tot aan de happy socks

giphy
Hipsters. Ze zijn niet weg te denken uit de samenleving maar zijn toch nét even anders dan de gemiddelde mens. Hoewel tegenwoordig steeds meer mensen hipstergedrag beginnen te vertonen, is er toch nog een duidelijk onderscheid te maken. Zij zijn de mensen die alles aantrekken wat de gemiddelde tiener niet aantrekt, hebben de kapsels die bijna iedereen lelijk vindt en zij zijn degene die alles bij tweedehandswinkels kopen. En dit is waar je ze aan herkent.

Manbun/hipsterknotje

Nummer 1 kenmerk van iedere hipster. Dit knotje is zelfs vernoemd naar die gekkies, want dit knotje wordt door bijna iedereen het "hipsterknotje" genoemd. Nu is dit wel één van de kenmerken die alle andere wannabe-maar-net-niet hipsters ook vertonen, dus heel uniek is het niet meer.
giphy

Ze bewegen via een skateboard

Zo'n heel kleintje. Fietsen? Wat is dat? Voor hipsters een veel voorkomende vraag. Want zij vervoeren zichzelf natuurlijk niet met het meest normale vervoersmiddel voor Nederlanders. Nee. Hipsters skateboarden. Op een mini-skateboard. Een penny board..*kots*
giphy

Muziek die niemand luistert

'Het nieuwe liedje van de Red Hot Chili Peppers is echt goed!' 'Nou, hun oude albums zijn veel beter'.
Hipsters luisteren altijd óf naar de oude albums van bekende artiesten, óf naar artiesten die fucking niemand kent.
giphy

Strakke hoogwater broeken

De trendsettertjes dragen ook al-tijd dezelfde broeken. Het liefst een lichtblauwe strakke skinny jeans met opgerolde pijpjes. Zodat hun happysocks er ook nog net onderuit komen.
giphy

Overhemdje (met printje)

Boven dit hippe broekie hebben ze ook standaard een overhemd aan, die in elke situatie tot bovenaan is dicht geknoopt, en een printje heeft van flamingo's ofzo. En als het even kan, hier overheen ook nog bretels. Want ja, je strakke broek zakt vast heeeeeel snel af....
giphy

Een bril

Die echt veel en veel te groot is voor hun gezicht en het liefst heel lelijk staat.
giphy

Snor en baard

Een snorretje met puntjes en een baard van minimaal 15 cm onder de kin. Wel een schone baard, want ze hebben er natuurlijk zo'n verzorgingssetje voor, met een schaartje en een kammetje.
giphy

Vans met hoge sokken

Het liefst met een bloemetjesprintje en dán nog rijkelijk versierde happysocks erbovenuit. Want: hoe lelijker hoe beter!
source

Een oldschool Nokia

'Ik geef niet om mijn telefoon of om social media'. Tegelijkertijd hebben ze een goedlopend "Fashion" Instagramaccount.
giphy

Tweedehands kleding

En alle spullen die ze dragen zijn in minstens 2 jaar al gedragen door iemand anders. Want 'in tweedehandswinkels hebben ze veel meer dingen die bij mijn bijzondere smaak passen'.
giphy