Zo vind je de ideale boxershort

pexels gabriel eppi 13779186 2
Ondergoed lijkt niet zo'n belangrijk onderdeel van je outfit, maar een slechtzittende onderbroek kan heel irritant zijn. Hoe voorkom je dat je boxers koopt die niet lekker zitten? Gebruik de volgende tips!

Kies de juiste maat

Wist je dat veel mensen niet eens weten welke maat ondergoed ze hebben? Daardoor is de kans groot dat ondergoed wordt aangeschaft dat eigenlijk te klein of juist te groot is. Een losse boxershort zit heel lekker, maar niet wanneer de stof tijdens het bewegen steeds omhoog kruipt, waardoor het ondergoed ook nog eens sneller slijt. En een strakke boxer is prima, totdat er lichaamsdelen afgekneld gaan worden. Let dus even op de maat wanneer je een nieuwe boxershort koopt. Wil je het echt precies doen? Meet dan met een meetlint je tailleomvang en zoek op welke kledingmaat daar bij hoort. Bij een tailleomvang van bijvoorbeeld 87 centimeter, kun je het beste onderbroeken aanschaffen in maat M.

Let op je lichaamsbouw

Voor een goed draagcomfort is het van belang dat je kleding nergens knelt of juist te los zit. Sport je veel? Dan heb je waarschijnlijk wat stevigere, gespierde bovenbenen. Wanneer je dan kiest voor een boxershort, bestaat de kans dat de boxerpijpjes steeds omhoog rollen. Kies om dat te voorkomen voor boxers met wat langere pijpjes, of toch voor een slip. Heb je juist slankere bovenbenen? Dan past een onderbroek met korte pijpjes vaak prima. Let ook op de tailleband van het ondergoed, zeker wanneer je een buikje hebt. In dat geval is het namelijk vaak prettig om ondergoed met een lage tailleband te dragen.

Kies de juiste stof

Het is iets waar vaak niet op gelet wordt bij de aanschaf, maar wat wel heel belangrijk is voor het draagcomfort: de stof waarvan het ondergoed gemaakt is. Toch is het slim om te bekijken of de boxers die je wilt kopen, gemaakt zijn van katoen of van synthetische stoffen. Het voordeel van katoen is dat het een ademende stof is, waardoor je minder snel zweet. Hierdoor draagt het heel prettig. Vaak zit in de katoenen boxershort ook een deel synthetische stof verwerkt, zodat het model langer behouden blijft. Je kunt ook kiezen voor shorts die helemaal gemaakt zijn van een synthetische stof. Dan weet je zeker dat je shorts hun kleur en vorm lang houden, maar ook dat de stof minder goed ademt. Welke voordelen voor jou het belangrijkste zijn, bepaalt uiteindelijk wat voor jou de ideale boxer is.