Gevalletje jeugdsentiment: deze spelletjes speelden we vroeger allemaal

header blog spelletjes asmodee
Of moeten we eigenlijk zeggen: deze spelletjes spelen we NOG STEEDS allemaal? Want een echt goed spel kan je blijven spelen.En juist daarom zetten wij de vijf leukste spelletjes aller tijden - inclusief geheugen opfrissertje - voor je op een rij.

Spelletjes

Monopoly

Het bordspel Monopoly is één van de best verkochte bordspellen ter wereld. De kans is dan ook groot dat jij het al een stuk of 37 keer hebt gespeeld. Voor degene die onder een steen hebben geleefd: met Monopoly is het de bedoeling dat je een zo groot mogelijke monopolie binnen het spel bezit. Dit houdt in dat je zoveel mogelijk straten moet opkopen om daar vervolgens zo veel mogelijk huur uit te verschaffen.

Ticket to Ride

Bij het populaire familiespel Ticket to Ride is het de bedoeling dat je verbindingen legt, treinverbindingen om precies te zijn. En hoe meer verbindingen je weet op te zetten, hoe meer punten je kan behalen. Leuke side note: ter gelegenheid van borstkankermaand is Asmodee - de spellenfabrikant van onder andere Exploding Kittens en Ticket to Ride - een samenwerking aangegaan met Pink Ribbon waardoor je nu ook roze treintjes kan kopen voor je Ticket to Ride bordspel. Uiteraard gaat een deel van de opbrengst (4 euro) hiervan naar borstkankeronderzoek. De roze treintjes zijn vanaf 10 september o.a. verkrijgbaar bij Bruna, Wehkamp en Intertoys.

Kolonisten van Catan

Net als Monopoly is ook Kolonisten van Catan één van de populairste spellen wereldwijd. Net als bij het bovengenoemde spel is het bij Kolonisten van Catan de bedoeling dat je een zo groot mogelijke inkomensstroom regelt voor jezelf. Dit verorber je bij dit spel alleen niet door middel van huur, maar ook door je dorpen uit te bouwen met wegen, nieuwe dorpen en steden.

30 seconds

Hoe groot is jouw algemene kennis? Dat test je met 30 seconds. Wat de spelregels ook alweer zijn? Vorm duo's en beschrijf de vijf begrippen die op het kaartje staan, maar gebruik het woord of een deel van het woord niet. Hoe meer begrippen je binnen de 30 seconden raadt, des te verder je op het bord mag. Enkel de dobbelsteen kan daar verandering in brengen.

Rummikub

En tot slot Rummikub, wie kent het niet? Plezier en hersenkraker in één, want hoe vaker je het spel speelt hoe beter je wordt. Als je aan de beurt bent mag je een steen van tafel nemen. Of je legt een combinatie op tafel. Neem 13 stenen op je bord en probeer een combinatie van dezelfde kleuren (bijv. 4, 5, 6) of een setje (bijv. drie 8-en van verschillende kleuren) te maken. Een joker mag je in de plaats van iedere andere steen leggen. Door combinaties op tafel te leggen raak je je stenen van je rekje kwijt. En wie het eerste zijn of haar stenen kwijt is, wint. Kan je niet? Trek dan net zo lang stenen tot je wél kan.