Kattenvrouwtje? Deze kattencafés in Nederland moet je bezocht hebben

kattenvrouwtje travel header blog
Breng jij je tijd stiekem liever door met katten dan met mensen? Bezoek dan eens een kattencafé! Bestel een koffietje met wat lekkers en geniet van de harige viervoeters om je heen in deze gezellige kattencafés. Kattencafés zijn superpopulair in Nederland en schieten sinds 2015 als paddenstoelen uit de grond.

1. Kattencafé Kopjes - Amsterdam

Kopjes is het eerste kattencafé van Nederland en werd in 2015 opgericht. De eigenaresse, Lenny Popelier, werd geïnspireerd door kattencafés in Japan en besloot er zelf eentje te openen in onze prachtige hoofdstad. In het café lopen acht lieve katten rond die allemaal uit het asiel komen en het heerlijk vinden om geaaid te worden. Ga jij Aki, Bisou, Tiny, Bao, Druif, Eleonore, Midori en Dilla binnenkort kopjes geven?

2. Balthazar - Nijmegen

Bij kattencafé Balthazar kun je iedere dag terecht voor je dagelijkse portie kattenknuffels. In het café wordt kater Tom omringd door vijf dames en daar geniet hij met volle teugen van (we get it, Tom.) Schijnt de zon? Zoek dan een plaatsje uit in de binnentuin van het café. Hou wel je eten in de gaten, want volgens de website aast poes Wolfje graag op lekkere hapjes.

3. Familie Snorhaar - Breda

Wil je op bezoek bij Juffrouw Pruim? Dan ben je bij Familie Snorhaar in Breda aan het goede adres. Naast deze kroelkat wonen er nog zes andere katten in de binnenstad van Breda. Op de menukaart staan heerlijke ontbijtjes, tosti's en taartjes en je kunt zelfs genieten van een heerlijke high tea. En weet je wat misschien nog wel het allerleukste is? Bij Familie Snorhaar organiseren ze af en toe een kattenbingo. Hoe gezellig is dat?!

4. Mispoes - Den Bosch

Dit kattenparadijs ligt op loopafstand van het station in Den Bosch en is daardoor supermakkelijk te bereiken. Net uit de drukte van het centrum van 's-Hertogenbosch vind je Mispoes, waar onder andere broer en zus Taco en Noodle verblijven. Net als de andere zes harige bewoners houden zij enorm veel van aandacht.

5. Poespas - Leeuwarden

In dit huiskamercafé vol katten kun je genieten van heerlijke broodjes, lekkere drankjes en zes lieve katten. Aan de muur is een complete klimmuur voor de beestjes gemaakt, maar jij mag gewoon lekker met beide benen op de grond blijven staan in dit kattencafé.

6. Op z'n kop - Groningen

Woon je in het Noorden van Nederland? Ga dan op bezoek bij Op z'n kop in Groningen. In het café wonen zeven katten en als we deze foto mogen geloven, woont er in ieder geval één ondeugende. Je kunt maar beter je drankje in de gaten houden, want voordat je het weet gaat Puck er met jouw slagroom vandoor.

7. The Coffee Cat - Almere

Wow; het lijkt hier wel een dierentuin, want uit ons rijtje kattencafés is dit het café met de meeste katten. Er wonen maar liefst twaalf (!) katten in The Coffee Cat. Hier hebben ze vast en zeker dagelijks te maken met een hele hoop kattenstreken, denk je niet?

8. Pebbles Kitty Cat Café - Rotterdam

Op deze locatie in Rotterdam kun je van woensdag t/m zondag tussen 12.00 en 17.00 uur kroelen met katten. De zeven katten die hier rondlopen komen uit regionale asielen en zijn speciaal op hun karakter geselecteerd. Geniet van de aanwezigheid van de lieve katten terwijl jij je koffietje drinkt of een spelletje speelt uit de spelletjeskast.

9. Jippies kattencafé - Haarlem

Aan de Keizerstraat 10 in Haarlem wonen de acht katten van kattencafé Jippies. Mac Fester, Grietje, Whitney, Manouschka, Eva, Spooky, Simba en Hanna zijn blij dat ze sinds juni eindelijk weer geaaid kunnen worden na een lange lockdown voor de horeca.
Welke van deze kattencafés ga jij een bezoekje brengen?
LEES OOK: