Kreeftenpasta met truffel ingewikkeld voor kerst? Niet met dit recept incl. boodschappenlijstje

kreeftenpasta rumag header blog
Lijkt een kreeftenpasta met truffel jou een heerlijk hoofdgerecht tijdens de kerstdagen, maar heb je geen idee hoe je dat op tafel tovert? Komt dat even goed uit, wij helpen je graag!Hé Hoo, Hé Hoo - een originele kreeftenpasta als hoofdgerecht dat maak je zo!

Kerstdiner

zijn absoluut geschikt voor de feestdagen en ideaal om indruk te maken op je (vervelende) schoonmoeder. Wat dacht je van een burrata met grapefruit als voor, een kreeftenpasta met truffel als hoofd en donut ijssandwiches als toe?
Loopt het speeksel al uit je mond? Mooi, dat is precies wat we willen. Gelukkig zijn we de lulligste niet en delen we met alle liefde ons favoriet kerstdiner hoofdgerecht met je.

Kreeftenpasta

Ingrediënten voor 4 personen
1 - ui, fijngesnipperd
140 g - tomatenpuree
500 ml - kreeftenbisque
150 ml - witte wijn
80 g - truffeltapenade
200 g - crème fraîche
2 - kreeften
2 - visbouillonblokjes
300 g - tagliatelle, verse
50 g - zoute boter
1 - citroen, geraspt
10 g - peterselie, fijngehakt
- olijfolie
- peper Wat heb je verder nodig?
  • scherp groot mes
  • rasp
  • kreeftentang
Hoe maak je het?
1. Fruit de ui in een scheutje olijfolie, bak de tomatenpuree kort mee en voeg de kreeftenbisque, witte wijn, truffel- tapenade en de helft van de crème fraîche toe.
2. Laat 15 minuten op laag vuur inkoken. Voeg na 15 minuten de rest van de crème fraîche toe en de bisquesaus is klaar.
3. Kook de kreeften 5 minuten in 2 liter vis- bouillon. Kook de tagliatelle intussen al dente en voeg toe aan de bisquesaus. Smelt de zoute boter.
4. Leg de kreeften gestrekt op een plank en snijd met de punt van het scherpe mes vanaf de kop in één stevige snij- beweging richting de staart zodat je de kreeften halveert.
5. Verwijder uit beide helften de maag en het darmkanaal, dit zijn lichtgrijze zakjes. Kraak de poten met een kreeften- tang.
6. Maak mooie rolletjes van de tagliatelle, verdeel de halve kreeften over de pasta en schep een lepel zoute boter over het kreeftenvlees.
7. Rasp tot slot wat citroenschil boven de borden en garneer met verse peper, een partje citroen en peterselie. Enjoy je overheerlijke kreeftenpasta!