Madeleine McCann mysterie: Duitser is verdachte in zaak verdwijning

madeleine mccann mysterie header
Het Britse meisje Madeleine McCann, verdween bijna vijftien jaar geleden in Portugal uit haar vakantiehuisje. Jarenlang werd gezocht naar een dader, maar een Duitse man wordt nu aangewezen als verdachte.
Het Portugese Openbaar Ministerie heeft bekendgemaakt dat de Duitse autoriteiten de Duitse man op verzoek van het OM in Portugal hebben aangewezen als dader.

Madeleine McCann

Door de officiële aanwijzing zou de man uitgeleverd kunnen worden en worden verhoord in Portugal. De plek waar de mysterieuze verdwijning op 3 mei 2007 plaatsvond, terwijl haar ouders met vrienden aan het eten waren. Lange tijd werd er gedacht dat de ouders van Maddie McCann zelf hun dochter hadden laten verdwijnen. Later werd hun naam weer gezuiverd.
De mysterieuze verdwijning trok wereldwijd veel aandacht. Ook mogelijke doorbraken in de zaak halen nog regelmatig de krantenkoppen. Maar het is de eerst keer sinds 2007 dat er een officiële verdachte wordt aangewezen in de zaak. Het zou gaan om de 43-jarige Duitse zedendelinquent Christian Brückner. Ondanks dat hij op dit moment niet is aangeklaagd (hij is 'enkel' verdachte) voor de verdwijning van het Madeleine McCann, hij wel vast in een Duitse gevangenis in verband met de verkrachting van een vrouw. De vrouw werd in dezelfde regio waar McCann verdween door hem verkracht. Hij heeft altijd ontkend dat hij iets met de vermissing van het meisje te maken had.
Waarom wordt Brückner juist nu als dader aangewezen? Volgens zijn advocaat gaat het om een juridisch trucje, omdat in Portugal voor moord een verjaringstermijn van vijftien jaar geldt. Aanstaande 3 mei is het vijftien jaar geleden dat Madeleine McCann verdween. Hierdoor is de uiterste datum voor vervolging dus in zicht.