Mam kap eens met alles te vergelijken met jouw jeugd

giphy
Je moeder is degene van wie je altijd en onvoorwaardelijk zal houden. We zijn gek op onze moeders, want wat zouden we moeten als ze onze was niet deden? Of ons niet hun moederlijke adviezen zouden geven? Toch kunnen we die vrouwen af en toe wel achter het behang plakken, want moeders kunnen soms van die dingen zeggen waarvan je denkt: 'Shut. The Fuck. Up.'

Je bent nu wel schoon hoor

Wanneer je letterlijk net 5 minuten onder de douche staat, begint je moeder al op de deur te kloppen. 'Je bent nu wel schoon hoor!'. Mam, leave it alone
, ik weet zelf heus wel wanneer ik me genoeg mentaal heb kunnen voorbereiden om de kou buiten de douchecabine te trotseren.
giphy

Dat zullen de kabouters het wel zijn geweest

'Jongens, wie heeft deze lege fles teruggezet in de koelkast? Niemand? Ooooh.. nou. Dan zullen de kabouters het wel hebben gedaan.'
giphy

Hoe heet hij?

Wanneer je al met tegenzin aan je moeder vertelt dat je vanavond een tinderdate hebt, en je eigenlijk helemaal geen zin hebt om er verder over te praten met je moeder, houdt ze natuurlijk niet op. En dan komt die éne irritante vraag: 'Hoe heet ie?'.
giphy

Heb je geen huiswerk?

JA MAM. Ik heb huiswerk, maar dat ga ik niet doen en daar moet jij je al helemaal niet mee bemoeien.Trust me, ik weet wat ik doe. Of niet, maar ik wil in ieder geval niet dat jij je neus ertussen steekt. Je weet niet hoe moeilijk ik het heb op dit moment.
giphy

Trek je dat aan?

Hoezo 'trek je dat aan?'. En als je dan vraagt wat er mis mee is, is het enige wat ze zegt: 'Nee, nee, ik was gewoon benieuwd'. Laat maar mam, ik trek wel wat anders aan. Bloed, zweet en tranen in deze outfit gestopt, maar nee, is goed.
giphy

Toen ik jong was...

Met stip de irritantste uitspraak ooit. Bijvoorbeeld: 'Toen ik zo jong was als jij vond ik jongens nog niet belangrijk.' Of: 'Toen ik jong was, zoenden we pas na de 4e dates'. Ja tuuuuuuuuurlijk mam.
giphy

Wat ben je chagrijnig

En 99% van de tijd is het antwoord hierop: 'Ik was niet chagrijnig, maar nu ben ik dat wel doordat jij dat zei'. Waarop je moeder weer zegt dat dat niet waar is, jij nog kwader wordt en je uiteindelijk stampend naar boven loopt. Doei mam.
giphy

Doe je telefoon weg

Tijdens het eten, oké. Maar als ik gewoon in mijn eentje op de bank lig wil ik gewoon even wat alone-time met m'n telefoon en mezelf, dus niet zeuren dat ik te vaak op mijn telefoon zit. Ja, ik ben verslaafd. Nee, ik ga er niks aan veranderen.


Leg dat eens terug

Mam, zullen we dit kop... 'Leg dat terug, dat hebben we niet nodig'. Moeders lijken nóóit de dingen te willen kopen die wij voorstellen.
giphy

Ruim dat eens op

Hang je jas op. Ruim je tas op. Zet je schoenen in de gang. Maak je bed op. Vouw je kleding op. Maak de douche schoon. Ruim je bord op. Mam, shut. up. Ik trek dit even niet!
giphy