Stop het stalken van je ex op Insta en slaap veel beter

giphy
Jongeren slapen tegenwoordig al een stuk minder en dit komt natuurlijk (volgens mijn oma) door die "verrekte smartphones". Okay, ergens heeft zij wel gelijk. Het ding is lichter dan bijvoorbeeld een boek en je kan er veel meer mee. Maar ook TV kijken kan je schema goed opfokken. Oja, je huisdieren zijn ook heel goed in het wakker houden van jou.

Sexting

Sexting is misschien heel leuk en spannend, maar het is niet altijd even chill om het vlak voor het slapen te doen, zodat je botergeil moet gaan slapen. Grote kans dat je uiteindelijk je bed uit glijdt.


Oude foto's van jou en je ex bekijken

Dit is nooit een goed idee. Eerst krijg je een soort gelukzalig sentimenteel gevoel, maar al gauw slaat dat om in woede, de drang om iemands hoofd in te slaan met een hakbijl en heel veel tranen.


De Instagram timeline van de nieuwe vriendin van je ex bekijken

Waarschijnlijk wordt de drang om iemands hoofd in te slaan met een hakbijl hier nog groter, dus ik hoef je niet uit te leggen dat dit ook echt geen goed plan is. Of je krijgt de neiging om je ex Whatsappjes te sturen over hoe leuk zijn nieuwe vriendin is. Vervolgens ga je dit weer overdenken, krijg je spijt en lig je later toch jankend in je bed omdat je jezelf haat.
giphy

Doorklikken op Instagram

'Hey... even op dit account kijken'. 3 uur later weet je de hele geschiedenis van deze persoon, en waarschijnlijk ook wat hij gisteravond heeft gegeten. Niet doen dus. Jij vieze stalker.
giphy

Afdwalen op Youtube

Het grote gevaar van Youtube is dat als je een heel grappig filmpje hebt gevonden, er nog 10 suggesties van net zulke grappige filmpjes staan. 'Oké, ik kijk deze af en dan ga ik echt slapen'...'Okeeee hiérna dan'. Uiteindelijk ben je een filmpje van een niesende panda aan het kijken en vraag je je af wat de zin van het leven is.
giphy

TV kijken

Zelfde verhaal als Youtube. Heb je net dat programma afgekeken waarna je echt zou gaan slapen, komt er ineens een heel leuk programma achteraan. En daarachter weer een, en daarachter weer een. Dan begint plots "Nederland in beweging" en besef je dat het alweer ochtend is.
giphy

Je huisdieren in je bed laten

Op het begin lijkt het altijd een heel leuk en lief idee om knuffelend met je kat in slaap te vallen, maar er zijn meerdere redenen waarom dit niet zo chill is. 1. Je kat begrijpt personal space
niet. De hele nacht over je gezicht heen liggen klinkt voor katten als een topidee.
2. Je kat begrijpt niet dat jij 's nachts probeert te slapen. Als jij je voet één keer beweegt ziet je kat het als een spelletje om je voet te grijpen.
giphy