Ouders en social media. Wat een ellende.

giphy
Ze typen zoekwoorden in hun Facebookstatus ("Hoe kom ik van mijn voetschimmel af"). Ze beschamen je met rare reacties onder je foto's. Sarcasme hebben zij ook nooit geleerd. Je ouders zijn dus een gevaar voor op het internet. Oke, niet alle ouders. Sommige hebben een ICT-opleiding gedaan. Die weten dus wel hoe ze moeten mailen enzo.

Mobiel debiel

Mijn oma gaat al een tijdje mee. Zij was er toen de eerste computers uitkwamen. Zij was er bij toen het internet werd geboren. Maar van mobieltjes snapt ze niets. Ze denkt dat 'ie kapot is als hij niet meer aangaat. "Je moet hem gewoon opladen oma!", "Huh, maar ik gebruik hem pas 3 dagen? Zucht.
giphy

Appen is gaat goed kut

Je vraagt iets aan je pa via Whatsapp. Vervolgens is hij 5 minuten lang "aan het typen". Het antwoord? "Oke". En dat is niet eens overdreven. En emojis vinden ze prachtig. Ze weten alleen niet hoe ze die moeten gebruiken. Sturen ze een verdrietig berichtje, samen met een huilende emoji. Alleen is het die ene die huilt van het lachen. Oeps. Foutje. Ook plaatsen ze steeds vaker zo'n emoji na elk woord. Een vliegtuigje naast het woord "vliegtuig". Ja pap, ik weet hoe zo'n ding er uitziet.
giphy

Afkortingen

Toegeven: alles bijhouden is ook niet makkelijk. Maar kleine dingen zoals de betekenis van "idd" en "omw'' is toch niet te veel gevraagd? En dan durven ze nog boos te worden als je het hen voor de derde keer uitlegt..
giphy

Facebook is geen familiefotoalbum!

Maandagochtend. Je krijgt een Facebookmelding binnen. "Je moeder heeft je getagd in een foto." Oh nee.God no. Met hartkloppingen open je Facebook. Het is een foto van jou, van 15 jaar geleden. Je zit halfnaakt in een kinderbadje. "They grow so old so fast" staat erbij. Heel je vriendenlijst heeft die foto nu al gezien. En dan moet je week nog beginnen.
giphy