Zo laat je je pakketje verzekerd verzenden

zo laat je je pakketje verzekerd verzenden rumag header blog
Een pakketje verzenden is iets wat steeds meer en vaker gebeurd. Het is dan ook super makkelijk dat je gewoon wereldwijd mensen iets kan sturen waar ze wat aan hebben. Wanneer je een pakket verzendt waar behoorlijk wat aan waarde zit is het slim om deze verzekerd te verzenden. Maar hoe doe je dat?

Verzekerd verzenden

Verzekerd verzenden doe je wanneer je een pakket naar iemand verstuurd waar behoorlijk wat van waarde in zit. Je hebt het dan niet alleen over waarde als in geld, maar een pakket kan ook emotionele waarde hebben. Op die momenten is het slim om een verzekering op je pakket te hebben. Is verzekerd verzenden alleen voor zakelijk gebruik? Nee, een koeriersverzekering is niet alleen voor zakelijk gebruik, maar het kan ook als particulier. Je wil gewoon graag dat het pakket wat je verstuurt goed aankomt bij de ontvanger. Het kan nog wel eens voorkomen dat er niet netjes met het pakket wordt omgegaan. Dan is het fijn dat jouw pakket is verzekerd.
Wat je moet weten over verzekerd verzenden? Er zijn een aantal dingen die je moet weten wanneer je verzekerd gaat verzenden. Let er goed op dat het per koeriersdienst verschillend kan zijn! Kies degene die het beste bij jou past. Zo zijn er verschillen in het bedrag wat zij maximaal verzekerd verzenden. Het kan zijn dat dit voor €5000,- is maar dit kan ook zomaar meer of minder zijn. Zowel als verzender van het pakket, maar ook als koeriersdienst is het goed om te weten voor welk bedrag jij bent verzekerd als er onverhoopt iets met het pakket mocht gebeuren.

Koerier

Heb jij zelf een koeriersbedrijf? Dan is het slim om je bestelauto te voorzien van een koeriersverzekering. Jouw auto is dan goed verzekerd! Een gewone autoverzekering voldoet soms niet aan de voorwaarden die je nodig hebt als zzp'er zijnde in de koerierswereld om jouw bedrijfsauto goed te verzekeren. Je kunt ermee in de problemen komen als er iets gebeurt met de auto tijdens werktijd en de verzekeringsmaatschappij erachter komt dat de auto anders is gebruikt dan wat er in hun voorwaarden staat.
Wanneer je gaat kijken voor een goede koeriersverzekering is het goed om van tevoren wat research te doen. Je kunt dan de prijzen en de voorwaarden goed met elkaar vergelijken. Bij Alpina.nl kunnen ze je ook helpen.
Mag je jouw koeriersauto ook gebruiken voor particulier gebruik? Dit hangt er helemaal vanaf wat er in de voorwaarden staat van de verzekeraar. Je zou dat eerst eens goed moeten uitzoeken of dat dit kan en of dit geoorloofd is. Zo zijn er wel meer dingen waarop je moet letten als jij een verzekering afsluit.
Het is dus goed om onderzoek te doen en verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken voordat jij direct wat af gaat sluiten zonder dit gedaan te hebben. Zorg er in ieder geval voor dat je met het voertuig niet onverzekerd de weg op gaat.