Stijg je ook op van de hitte? Zo zorg je voor verkoeling

header blog verkoeling
Continu 'last' van een zwanus (zwetende anus), een sula (sweaty upper lip alert) of een shirt dat tegen je zeiknatte rug blijft plakken? Dan kan je vast wat verkoeling tips gebruiken.
Tja, we blijven Nederlanders en die hebben altijd wat te zeiken. Het is ook niet de bedoeling dat je met macht tien naar je werk racet met dit weer... DUH!

Verkoeling

1. Thee
Een verfrissend raketje of groot glas water met minimaal vijf ijsklontjes is heerlijk wanneer de mussen van het dak vallen. Maar echt verkoelend is het niet. Ijskoude consumpties zorgen er namelijk voor dat je lichaamstemperatuur daalt, waardoor je lichaam zich weer gaat opwarmen. Gevolg: rode kop, natte neusvleugels en een (licht) geïrriteerd humeur. Doe dus liever het tegenovergestelde om af te koelen.Warme chocolademelk met slagroom? Nouja, wat jij lekker vind. Ik hou het bij een kop thee .
2. Ijskussen
Slapen met een natte handdoek om af te koelen werkt maar is toch altijd een matige optie en voelt een beetje als een puberjongen die zijn eerste natte droom heeft gekregen en stug doorslaapt. Want eerlijk is eerlijk, wanneer die natte lap opwarmt en je matras doorweekt is slaap je nog niet lekker. Een beter idee? Stop je kussen in een zak in de vriezer, laat hem lekker een paar uur in de vriezer en haal hem eruit voordat je gaat slapen. Nu alleen nog je dons uit het dekbedovertrek halen en voìla je zal slapen als een ijskoningin. 3. Munt it up
Wist je dat je je smaakpapillen voor de gek kan houden? De smaak van menthol laat je niet alleen lekker ruiken het prikkelt ook je smaakpapillen op een manier waardoor je brein denkt dat het koud is. Waar een kauwgompje of blaadje munt in je water wel niet goed voor is.
4. Gouwe ouwe
Je kent het vast: bevroren waterflessen voor de ventilatorbevestigen om een airco te creëren. Tip: plaats een emmer of schaal onder je home made airco om het smeltwater in op te vangen, want van lekkages krijg je opvliegers. 5. Kleine hapjes
Wanneer je het niet meer houdt van de hitte kun je beter grote zware maaltijden bewaren voor wat slechter weer. Wanneer je lichaam koolhydraten en proteïnen moet verbanden verbruikt het veel energie. En hoe meer energie je lichaam verbruikt om je maaltijd te verbranden, des te minder het overhoudt om het lichaam af te laten koelen. Kies dus voor een slaatje, zo werk je meteen ook een beetje aan die summer body. 6. Ramen en gordijnen dicht
Ooit in Spanje geweest? Dan heb je vast gezien dat ze overdag de luiken dicht doen. En dat is niet voor niks! Door de ramen af te schermen van de zon houdt je zoveel mogelijk de warmte buiten. Geen luiken in huis? Doe je gordijnen en ramen dicht en open ze pas wanneer de zon onder is en het buiten is afgekoeld. Zo kan de boel lekker doorluchten.
7. Naturel look
Huidoliën en make up producten staan erom bekend dat ze de huid afsluiten. Het smelt er dus niet alleen vanaf, het sluit ook daadwerkelijk af. Een lekker potje zweten wordt met make up op een stuk lastiger waardoor je lichaam minder goed afkoelt. Skip dus voortaan make up op dit soort dagen en gebruik alleen deze zonnebrandcrème.