Lek gestoken door die kut muggen? Zo verminder je de kriebel

muggenbulten
Ben jij vaak de lul die helemaal lek gestoken wordt door de muggen? Balen, maar helaas kan je daar - naast wat deet - weinig aan doen. Wel kun je de kriebel op onderstaande manier zoveel mogelijk beperken.

Muggen

Genieten van de laatste zonnestralen in het park, een bbq met vrienden in de tuin of een avondje terras hoppen: voor normale mensen heerlijk, maar voor mensen met een lekkere lichaamsgeur niet. Zij worden op dit soort momenten kapot gestoken en houden het daarna niet uit van de kriebel. Hoor jij bij dat soort? Jammer voor je! Gelukkig zijn er wel tips die het kriebelen doen verminderen.

1. Baking soda

Meng wat baking soda met water tot een papje, smeer dit op je huid en laat het een kwartiertje intrekken. Was het er vervolgens weer goed vanaf. Oke het is misschien niet ideaal voor je huid, maar de kriebel verdwijnt als sneeuw voor de zon en dat is je waarschijnlijk veel waard, niet waar?

2. Appelazijn

U neemt een watje en een goede scheut azijn en dep dit een paar minuten lang op de muggenbeet. Het zuur van het azijn zal de kriebel doen afnemen. Ben je echt opgevroten en is het behandelen met watjes geen doen? Flikker dan gerust twee á drie kopjes appelazijn in je bad. Je komt er waarschijnlijk wat verzuurd uit, maar de kriebel neemt enorm af. Extra pluspunt: door die zure walm zullen andere muggen (voor zolang het duurt) bij je uit de buurt blijven.

3. Tea tree olie

Waar is dit goedje eigenlijk níet goed voor, hè? Je kan er kraters mee bestrijden en luizen, maar het spul is ook ideaal voor het bestrijden van die ellendig jeukende muggenbeten. Over de geur van dit wonderspul zijn de meningen verdeeld, sommige mensen vinden het namelijk nogal een ranzige lucht hebben maar de kriebel gaat er wel mee weg.

4. Aloë vera

Naast dat Aloë vera een leuke eyecatcher is in je interieur, verkoelt en kalmeert het plantje ook de huid. Daarbij helpt het ook tegen die vervelende jeuk. Maar dat is niet alles. Heb je de huid opengekrabd? Aloë Vera doet wonderen voor de herstel van je wondje.

5. Bananenschil

We geven toe dat het een beetje gek klinkt, maar het is echt een aanrader: wrijf met de binnenkant van een bananenschil eens over je muggenbult. Dat zou de jeuk namelijk flink moeten laten afnemen. De suikers in de schil halen het vocht uit de muggenbult, waardoor de jeuk vermindert.

6. IJs

Ben je net geprikt? Trek die vriezer maar open. Koel de muggenbult dan zo snel mogelijk om de jeuk te voorkomen. Verpak een paar ijsklontjes in een washand of theedoek en houd die op je muggenbult. Het best kun je dat langere tijd doen, tot wel twintig minuten lang. De kou zorgt ervoor dat je de jeuk niet voelt en de zwelling verdwijnt. Zit je echt hélemaal onder de bulten? Overweeg dan een koude douche.

7. Alcohol

The answer voor alles... Met alcohol bedoelen we niet dat je een fles wijn leeg moet drinken (of wel), maar de pure alcohol die je bij de drogist of apotheek kunt kopen om een wond te ontsmetten. Doe een beetje van deze alcohol op een watje en dep dit op de muggenbult. Je zult merken dat je jeuk binnen enkele seconden een stuk minder erg is.