Zit jij al maanden met jezelf in de knoop? Say hello to the quarterlife crisis

zit jij al maanden met jezelf in de knoop header
De quarterlife crisis is een hippe term voor mensen (tussen de 20 en 35) die totaal niet weten wat ze met hun toekomst willen en in ieder opzicht bang zijn om oud te worden.Zo zijn mensen met een quarterlife crisis bijvoorbeeld vaak bang voor het ouder worden en de serieuze beslissingen die daarbij horen. Terwijl iedereen om hun heen zich voortplant, hebben deze mensen bijvoorbeeld nog moeite met voor zichzelf zorgen. Om voor nog meer opheldering te zorgen, hebben wij de opvallendste tien 'symptomen' die bij een quarterlife crisis horen voor je op een rijtje gezet.

Quarterlife crisis

1. "Is dit het nou?!"
is de vraag waarmee je elke dag (of in ieder geval meerdere keren per week) opstaat. Hierdoor zit je in een tweestrijd: pak je nog een keer die backpack uit de kast of ga je nu eindelijk eens carrière maken zoals van je wordt verwacht? 2. Een arsenaal aan allerlei soorten rimpelverminderende producten
staat sinds een paar maanden op je wastafel. Diep in je hart weet je dondersgoed dat dit uitstel van executie is. Je huid wordt nou eenmaal ouder en ja, daar komen de nodige lijntjes/rimpels bij kijken.
3. Doordeweeks heb je een serieuze baan en in het weekend schroef jij je kop eraf. Grote verantwoordelijkheid wisselt zich elke week af met totale, alcoholische chaos. Zo verlies je je pinpas, pis je over je schoenen heen, rond je met een buurman/vrouw van tien jaar jonger en word je de volgende ochtend wakker naast iemand die je niet kent.

Granny

4. Het vinden van vrienden om mee te gaan stappen is een hele klus.
Het grootste gedeelte van je vriendengroep is gesetteld en brengt de zaterdagavond burgerlijk samen door op de bank onder het genot van een kop thee. Jij daarentegen bent weekend in, weekend uit opzoek naar iemand waarmee je de heropening van de clubs mee kan vieren.
5. Twee kilo afvallen is tegenwoordig een jaarplan.Zo kon je vijf jaar geleden nog zonder ernstige gevolgen een zak chips wegbeuken, nu betekent dat een kilo aankomen en putten in je reet. 6. Familieleden halen steeds vaker je biologische klok aan omdat ze bang zijn dat je alleen overblijft.
Mocht je al een relatie hebben, dan betekent dit dat je familie zit te wachten op de volgende stap. ‘In mijn tijd had ik op jouw leeftijd al drie kinderen.’ Thanks
oma, hartstikke leuk, maar jij ligt waarschijnlijk al tussen zes planken als ik ga moederen. Ben je nog vrijgezel dan beginnen ouders en vermoeiende tantes zorgen te krijgen of je niet eenzaam eindigt met zes katten en grijs gevibreerde schaamlippen.

Huisje, boompje, beestje

7. Steeds meer van je vrienden gaan samenwonen.
Of nog erger: ze gaan trouwen en krijgen kinderen. Terwijl iedereen om je heen van deze serieuze enge beslissingen lijkt te maken, lukt het jou niet eens om een cactus in leven te houden. Of een Vis. Of jezelf. 8. Katers duren tegenwoordig drie dagen
en voelen dodelijker aan als nooit tevoren. Zoals je tot een paar jaar geleden makkelijk naar meerdaagse festivals kon, betekent dat nu rustig aan doen of een week herstellen. Een avond vroeg pieken betekent steevast dat je om 23.00 uur in slaap valt op de bank bij een vriend of vriendin. Verre van ideaal, want na wat uurtjes slaap word je halverwege de nacht wakker met een kater in de vorm van levensbedreigende migraine aanval.
9. FOMO is de rode draad in je bestaan. ‘Fear Of Missing Out’ oftewel bang zijn dat je dingen mist. ‘Shit ik kan niet bij dat huisfeestje zijn’. Of ‘Help, ik heb nog geen relatie en de rest van de wereld wel’ en ‘Ik wil ook tequilashotjes drinken zoals de meisjes van zes jaar jonger die ik volg op Instagram.’10. Je Instagram timeline bestaat uit een opeenvolging van babyfoto’s. Iedereen om je heen plant zich voort en zorgt voor nageslacht. En dat terwijl jij vanochtend op de staart van je kat ging staan... Herken je dit niet? Dan zijn je vrienden waarschijnlijk gemiddeld acht jaar jonger dan jij. Overigens ook iets om door achter je oren te krabben.
Blijk je nou in de quarterlife crisis te zitten, wees dan niet getreurd. Leuke dingen staan je te wachten, zoals een vast contract, poepluiers en nog véél meer... rimpels.