Om deze redenen ben je blij dat je geen Valentijn hebt

valentijn rumag header blog
Single zijn op Valentijn: tja, er zijn minder confronterende dagen... Maar single zijn op de meest commerciële dag van het jaar is zo gek nog niet. Even vergeten waarom? Lees dan onderstaande blog.

Valentijnscadeau

Dit is toch wel de #1 voordeel van single zijn en het niet hebben van een Valentijn: het niet hoeven kopen van een overpriced bos rozen of erger... Denk aan een peperduur etentje in zijn/haar favoriete restaurant waar jij voor kan lappen, een gouden kettinkje of een fles champagne om je op maandag flink mee te bezatten. Als vrijgezel kan je dat geld lekker aan JEZELF uitgeven.

Origineel

Het onderhouden van een scharrel of Valentijn kost bakken met geld, zeeën van tijd en vooral honderden grijze haren door doodvermoeiende momenten. Want, zeker op Valentijnsdag draait het om verrassen. En dat is lang niet zo gemakkelijk als het lijkt, want een ontbijt op bed, een bos rozen en zelfs een weekendje weg zijn naar mate de tijd verstrijkt bij lange na niet meer origineel. Doodvermoeiend! Als vrijgezel hoef je helemaal niemand te verrassen, op jezelf na natuurlijk!

Flirten

Iedereen flirt wel eens, maar als je in een relatie zit, wordt dat - al helemaal niet op Valentijnsdag - op prijs gesteld. Zonde, want wat is er leuker dan ongecompliceerd flirten met alles en iedereen waar je een kunstje op zou kunnen? Tja, die horeca gaat morgen weer open dus je moet toch een beetje oefenen. Het zou toch zonde zijn als je je flirt skills niet meer kan gebruiken door die ene guy of chick waar je een zogenaamde relatie mee hebt?

Kleffie beffie

Je gaat een beetje daten, krijgt een relatie en dan komt het moment dat je het “Insta-official” gaat maken. Vanaf dat moment wordt je pagina officieel klef. Je kunt er niet omheen: je bent zo verliefd dat je continu foto’s blijft plaatsen. Leuk voor zolang het duurt, maar ondertussen stoort jullie omgeving zich rot aan jullie geklef. Veel relaties zorgen er dan ook voor dat vriendschappen op een lager pitje komen te staan. In sommige gevallen is er zelfs geen sprake van een laag pitje, maar een gedoofd vuur. Pas wanneer de relatie op een einde loopt, lijkt pas het besef binnen te dringen. Helaas is het dan al vaak te laat. Want hé, je bent echt niet zo belangrijk om op te wachten... De eindstand is dan ook vaak 0 liefde, 0 vrienden. Het goede nieuws? Jij als single hoeft je daar in ieder geval geen zorgen over te maken.

Dumpen

Geen gedump, gebroken hart en gezeik meer. Jij bent namelijk single en blijft hier ver van uit de buurt. Hoe chill is het dat je als single je geen zorgen hoeft te maken over die wederhelft? Tja, het is leuk om bonbons en rozen te krijgen van een geliefde. Maar blijf relativeren: even naar de ap om een bosje bloemen en chocola te kopen die je wél lekker vindt, is ook geen drama toch?