Om deze redenen zijn de meeste influencers eigenlijk focking irritant

influencer
Influencers zijn mensen die een groot bereik hebben op Instagram, maar tegenwoordig wil iedereen een influencer zijn. Van die nare wannabes die allemaal dezelfde foto’s hebben. Het enige dat ze beïnvloeden is m’n humeur. 'Influencers zijn als processierupsen: het is een plaag en ze geven je jeuk.'Voor iedereen die de wannabe influencer ook zat is, volgt hieronder een lijstje met dingen die gewoon fucking irritant zijn aan hen.

Volgers kopen

Dit is wel het zwakste wat je kan doen als Instagram gebruiker, volgers kopen. Puur om te laten zien dat je veel bereik hebt, zogenaamd dan. Het valt natuurlijk helemaal niet op dat je 28.000 volgers hebt en gemiddeld 270 likes per foto krijgt. Nee joh, niemand die dat ziet.

DM for collabs

Als je dit in je bio zet zeg je eigenlijk, “geef me gratis spullen, ik ben gierig.” Bedrijven zouden uit zichzelf naar jou toe moeten stappen omdat je mooie content maakt, niet omdat je ernaar vraagt. Maar prima, als jij met een afschuwelijke hoed wil lopen puur omdat je die gratis krijgt. Be our guest.

Ik volg jou, jij volgt mij, ik ontvolg jou

Dit is misschien wel het aller,- aller-, allerzwakste wat je kan doen op Instagram. We kennen het allemaal wel. Iemand volgt je en omdat jij bent de aardigheid zelf bent volg je deze persoon terug. Maar na een tijdje valt het je opeens op dat ze je heeft ontvolgd, de kech. Als je op deze manier aan je bereik wil komen heb je echt niks te doen met je leven, zielig.

Allemaal dezelfde kutfoto’s

Lekker hè? Uniek zijn. Al die influencers maken dezelfde foto’s. Maar uiteindelijk is iedereen bijzonder, bijzonder kut ja. Denk aan typische Instagram plekjes, zoals de muur met de tekst ‘Wake me up when I’m famous’ in de Pijp. De overdreven totaal niet geforceerde ‘Ik heb het zo naar mijn zin foto en ik heb totaal niet door dat er een foto wordt gemaakt’ foto’s. Of de 'Ik ga in een stuiptrekking liggen om een vetrol te creëren'. Nee, super uniek. Ga zo door!

“Wat gaan jullie dit weekend doen?”

Alsof die influencer écht gaat lezen wat jij gaat doen, alsof het haar überhaupt interesseert wat jij gaat doen. Nee, natuurlijk niet. Ze wil alleen laten zien dat ze veel reacties kan krijgen. En het aantal reacties trouwens ook nog eens verdubbelt door onder elke reactie met een hartje te reageren. Wat een prestatie meid.