Ritchy's Romance: Jij bent de after waar ik niet naartoe moet gaan.

25453757 0e71 46d5 ac20 47ced7633a05

In mijn hart had je de vorm van een engel, maar mijn hoofd herkende meteen dat je de duivel was. Mijn gevoel liet mij de smaak van een goede wijn proeven, terwijl mijn verstand meteen het effect van zes shots tequila voor sluitingstijd herkende. Mijn hoofd zegt neem de afslag en kijk nooit meer om, maar mijn hart nam me steeds dieper mee de afgrond met je in. Het is overduidelijk, glashelder zelfs, jij bent ALLES behalve goed voor mij.

Je bent als vergif

Ik heb altijd al een voorliefde voor foute keuzes gehad. Al mijn vrienden zeggen dat ik het niet moet doen, maar ik ben koppig en luister niet. Ik weet dat je vergif voor mij bent, mijn hart gaat breken en ik er spijt van krijg. Op de één of andere manier boeit het mij niet en kies ik toch telkens voor hetzelfde type.

Bad news

Om eerlijk te zijn, mijn leven kent vele vormen van vergif. De manier hoe mijn huisgenoot één bepaald gerecht klaarmaakt, de werking van een bepaalde soort alcohol op mijn lichaam of de manier hoe die ene collega praat. Maar als er een vorm van vergif is die mijn leven vaak heeft gezien dan is het de keuze in relaties. Ik heb vaak genoeg in de situatie gezeten dat ik voor iemand kon gaan die op papier eigenlijk perfect was. Toch kies ik altijd voor iemand met een ‘bad news’
look. Hoe fouter, hoe beter en hoe gemener, hoe leuker. Ook wel fuckboy en fuckgirl
genoemd. Iets waar we allemaal van weten dat het slecht voor ons is, maar waar we toch altijd voor kiezen.

Goedheid misbruiken

Het is een combinatie als water en vuur. Het matcht niet, gaat nooit werken en iedereen ziet het behalve jij zelf. Je geeft alles en krijgt er niets voor terug. Je kunt mij ’s nachts bellen en ik ben één en al oor, of nouja half oor want ik ben slecht in wakker worden. Maar je kunt me in ieder geval bellen. Als jij in een zware storm zit, hoef je je geen zorgen te maken want samen komen we erdoorheen en al helemaal als we voor mijn gevoel een ‘ding’ hebben. Dan ben ik je Superman. Wat ik zelf niet doorheb is dat mensen dan zien en die goedheid misbruiken. Iets wat ik ook nog toesta doordat ik blind ben voor wat je met me doet.

Blind voor de pijn

Blind voor hoeveel pijn je me eigenlijk doet. Ik heb het idee dat we samen vliegen, maar eigenlijk stort ik neer. In mijn hoofd zijn we op een speciale plek en dat klopt, een plek waar je ons hebt verstopt voor de buitenwereld. Ik hoorde alles wat je zei en kon nachten naar je luisteren. Zolang ik naar jou luister en het maar niet over mij gaat. Elk berichtje dat ik je stuurde was gemeend en oprecht. Ik had moeten inzien dat jij dat niet was door dat jij nooit wat terugstuurde, behalve als jij wat nodig had. Je komt er alleen altijd te laat achter dat de verwachtingen anders zijn vanaf de andere kant. Dat de wij die ik in gedachten had eigenlijk een ‘ik’ was en jij alleen zag wat bruikbaar voor jou was.

Alleen na 21.00 uur

We zeggen altijd dat we geen verwachtingen hebben, maar dat is ongeveer net zo’n grote leugen als ik ga maar een drankje doen vanavond. Het kenmerk van een giftige relatie is dat jij er vaak wel verwachtingen van hebt en de ander er alleen uithaalt wat hij of zij wilt. Jij geeft je 100% en ziet niet in dat je maar 1% terug krijgt. Ik ben constant benieuwd naar hoe het met je gaat, jij wilt dat alleen van mij weten als je je ei kwijt moet. Ik vraag of we wat kunnen doen, jij wilt alleen na 21:00 uur afspreken. Alle vragen over de toekomst negeer je en ik had het eigenlijk al meteen in moeten zien, wij hebben geen toekomst samen.

Dankbaar voor de 100 fouten

Jij bent de after waar ik niet naartoe moet gaan, het drankje dat je moet laten staan en de drugs die je niet moet proberen. Jij bent de kater die ik uitstel, maar steeds heftiger maak. Jij bent een keuze die ik moet laten, maar het meest voor de hand ligt tot ik de ware heb gevonden. Jij bent precies wat ik niet nodig heb, dus exact wat ik doe tot het anders gaat. Sorry zul je nooit zeggen, maar dat hoeft ook niet. Als jij me niet zo behandeld had, dan had ik nooit mijn eigen waarde ingezien. Dus ik ben dankbaar voor de fouten die ik 100 keer heb gemaakt en niet van leerde tot ik het wel deed. Daarbuiten heb ik een aantal spectaculaire nachten meegemaakt die ik nooit had willen missen. Dus daar dan wel weer een shout out voor! DIT VIND JE OOK LEUK: HET IS ALS EEN XTC-PIL DIE VOOR HET EERST INSLAAT