FLEURSTRATIE RECEPT: KIP MET 40 (!) TENEN KNOFLOOK

rumag thumbnail fleurstratie2
Van Michelin-ster gerechten tot combinaties waar je spontaan misselijk van wordt. Voorgerecht tot nagerecht, Fleur gaat wekelijks koken met een behoorlijke dosis frustratie. Deze week:
Kip met 40 tenen knoflook! Want: ‘Home is where the garlic is’!Dit keer geen gefrustreerde Fleur, maar een blije Fleur!,,We gaan vandaag iets maken met drie van mijn favoriete ingrediënten: wijn, kip en knoflook!”
Fleurstratie: Ik ben het ook een beetje zat. Het is leuk hoor al die bizarre gerechten, maar het hoeft niet elke keer goor te zijn. Die Schijnstockvisch van vorige zit me nog steeds dwars.Dan denk je misschien wat is er nou zo bizar aan dit recept? Nou.. het is kip met 40 tenen knoflook!! VEERTIG! (no joke). ,,Normaal zou 40 tenen knoflook echt ongehoord zijn, maar aangezien we toch nog steeds niet in de kroeg kunnen hangen, kan dit recept gewoon." Oke, we gaan beginnen!

Wat heb je nodig?

Kipdijfilet
Kipkruiden
Sjalotten
Witte Wijn
Dragon
Peterselie
Stokbrood
Zout en Peper
Kipbouillon
40 tenen knoflook

Wat moet je doen?

Stap 1: Verwarm de oven voor tot 175 °C.
Stap 2: Strooi de kipkruiden, zout en peper lekker royaal over de kippendijen. Tip van Eric: ,,Veel peper! En strooi de peper van hoog."
Stap 3: Verhit de plantaardige olie in een ovenbestendige koekenpan op matig hoog vuur.
Tip van Eric: ,,Pas op met het vuur!"Stap 4: Leg de dijen er op het vel in en schroei ze in 10-15 minuten (draai ze eenmaal om) aan beide zijden goudbruin. Leg de dijen op een bord.
Stap 5: Doe de sjalot in de koekenpan, zet het vuur halfhoog en fruit de sjalot in 5 minuten, al roerend, zacht. Voeg de knoflook toe en bak hem 2 minuten al roerend mee, tot hij wat kleur krijgt.
Stap 5: Schenk de witte wijn erbij en laat, op het recept staat 1 glaasje, maar we doen gewoon iets meer hoor. En de rest van de fles is voor mij. Laat de rest wat inkoken. Fleur: ,,Normaal gesproken drink ik natuurlijk alleen maar bubbels. Maar dat gaan we nu even niet doen."
Stap 6: Leg de kippendijen weer in de koekenpan, flikker er wat dragon bij. Knip daarna wat takjes peterselie los en schenk de kippenbouillon erbij.
Stap 7: Zet de pan 20-25 minuten in de oven tot de kip gaar en de saus ingedikt is.
Stap 8. Tadaaa! Serveer de kip met de knoflooktenen en geef er knapperig brood bij om in de saus te soppen. Pas op voor de hete pan!

Eindresultaat: