Single rocks: dit zijn de voordelen van single zijn tijdens kerst

goede header single rocks
Moederziel alleen aan het kerstdiner zitten is misschien niet top, maar zielig in een hoekje zitten is geen optie. Als single de kerst doorbrengen heeft namelijk genoeg voordelen en wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Schoonfamilie

De kerstdagen horen een beetje ontspannend te zijn, maar met een volgepropte agenda vol met moetjes - zit dat er dikwijls niet in. Althans, als je meerdere families moet bedienen. Denk bijvoorbeeld aan het verplichte kerstdiner met de schoonfam... Als vrijgezel gaat dat (gelukkig) niet op en kan je totaal je eigen plan trekken. Vul de schoonfamiliedag bijvoorbeeld in met vrienden of schrijf je in voor single reizen en zorg voor een schatje in ieder stadje. Wie weet op welke plek jij volgend jaar kerst viert.

Geen cadeau's

Buiten dat kerst vieren met je eigen vrienden/familie goed is voor de kerstkilo's, is het óók nog eens aangenaam voor je portemonnee. Zo hoef je niet te bedenken welke flutcadeau's je voor je partner moet kopen en kan je ook het uitje naar de stad (of beter gezegd internet) om een geschikt cadeau voor het nichtje van je scharrel te zoeken overslaan. En dus houd je genoeg geld over om jezelf van mooie cadeaus te voorzien. Tja, iemand moet jou toch cadeaus geven?

Romantisch gedoe

Zodra de kerstperiode aanbreekt moeten we het 'oh zo leuk en romantisch' met elkaar hebben. Tja vast als je meedoet aan de JUMBO reclame, maar met wie moet je romantisch doen als je single bent tijdens de kerst? Dat wordt een lastig verhaal. Laten we daarom voor eens en voor altijd accepteren dat zelfliefde óók liefde is. Als je zin hebt in liefdesgezeik (want eerlijk is eerlijk, zo leuk en romantische zijn die diners meestal niet), zet je wel een kerstfilm op...

Feesten

De vraag of je al een partner hebt gevonden, valt niet te ontwijken tijdens het oh zo gezellige kerstdiner ( lees hier meer awkward situaties tijdens het kerstdiner ). 'Nee OMA!!'
Je gaat bijna denken dat dat noodzakelijk is. Totaal niet! Als single kun jij de kerstdagen aangrijpen om heerlijk (huis)feestjes te bezoeken. Want waarom focussen op één kerstengel als je er meerdere kunt verslinden? Ho(e), Ho(e), Ho(e)!

Losgeslagen