Ho Ho Hoodie! Check deze hoodie tips

hoodie rumag header blog
Een lekker warme trui met capuchon is misschien wel de beste outfit voor de koude winterdagen. Maar wist je dat de hoodie veel meer is dan alleen een warme outfit en dat er veel mogelijkheden mee zijn?
Lees hier verder over tips & stijltips waardoor je jouw stijl naar een niveau kunt tillen.

De hoodie

De hoodie wordt vaak gezien als een relax outfit voor chillmomenten. Misschien heb je jezelf ook al schuldig gemaakt aan het thuiswerken-in-een-hoodie. Het is tijd om dit ‘I don’t care’ imago te veranderen, want hoodies zijn perfect geschikt voor de meer business casual outfits. We gaan in de richting van zo chique mogelijk naar casual.
Tip 1De eerste tip om een business-achtige stijl te krijgen met een hoodie is vooral geschikt voor de heren. Die kunnen namelijk het kledingvoorwerp als alternatief gebruiken voor een pullover. Dat betekent een overhemd met daar een hoodie overheen. De business-details komen van de kraag. Zorg daarom dat deze goed zichtbaar is. Om de outfit compleet business-stijl af te maken trek je een nette broek aan (pantalon of chino) in combinatie met een net paar schoenen. Speel met accessoires, zoals een horloge en een mooie riem en je business-stijl outfit is compleet. Een vest met capuchon doet het met deze tips ook goed als net-geen-hoodie. Tip 2
Om tip 1 tot een succes te maken is een goed passende hoodie vereist. Een hoodie met overtollig stof ziet er vaak iets minder professioneel uit. Zorg daarom dat de hoodie goed past en redelijk strak tegen je lichaam zit. Des te beter geschikt voor de koude winterdagen.
Ook voor de dames is een goed passende hoodieeen stap richting een stijlvollere look. Combineer het met een mooie spijkerbroek die net iets boven je enkels eindigt. Doe daar ook een paar mooie sneakers bij en de outfit is compleet. Voor vrouwen geven bovendien designer hoodies en ook een tunic-style hoodies een boost aan de professionaliteit van de look. Als de hoodies maar niet wijd of ‘baggy’ zitten.
Om de perfect zittende hoodie te kiezen, kun je het beste kijken naar een maatje kleiner. Vaak is er nog voldoende lengte bij de armen en middel aanwezig. Ben je een medium gewend, probeer dan eens een small!

Variëren

Tip 3
De laatste tip om je outfit naar een hoger stijlniveau te tillen is al kort belicht bij de eerste tip: het spelen met accessoires. Broek en schoenen zijn de beste kledingstukken om mee te variëren en te kijken wat er het beste bij een hoodie past. Wat dacht je bijvoorbeeld in combinatie met van een paar panterprint sneakers?
Bij deze tip hoort ook de soort trui. Er zijn namelijk ongelofelijk veel soorten hoodies. Denk aan passende, fleece, button-up cardigan, mouwloze, gebreide en baja hoodies. Kortom: genoeg stof om mee te spelen en te variëren!