Met deze tips kom jij die verschrikkelijke maandag wél door

maandag 1
Ben je net helemaal zen door het weekend, staat de nieuwe week alweer voor de deur... Goedemorgen maandag...! Maar met deze tips maak je er een fijne maandag van.
Het is weer maandag en dat betekent een dag vol met 'deze meeting had een e-mail kunnen zijn' of de 'ik schreeuw iedere keer naar m'n laptop als ik een mailtje binnenkrijg' -momenten. Koffie ( in één van onze mokken) is dan altijd een goed idee. Maar onderstaande tips helpen je ook op weg.

Maandag

Hoe verleidelijk het ook is om op maandagochtend zo lang mogelijk in je bed te blijven liggen, toch is het beter om je wekkertje net even een half uur eerder te zetten. De reden? Je moet even uit je chille
weekendflow komen. Daarnaast heb je op deze manier meer tijd om jezelf (met een goeie kop koffie
in de hand) mentaal voor te bereiden op een dag vol doelloze meetings, zeurende collega's en krappe deadlines.

Ochtendhumeur

Begint jouw maandagochtendhumeur (net als bij veel andere mensen) eigenlijk al zondagavond? Maak dan eens een avondwandeling voor het slapen gaan. Ben je niet zo'n avondwandelaar? Ook goed, maak de wandeling dan op maandagmorgen of na het lezen van dit artikel. De frisse buitenlucht zorgt ervoor dat je frisser en gelukkiger je week doorkomt. Tip:
trakteer jezelf op een lekkere coffee to go, zet een podcast op of vraag een leuke collega met je mee te gaan.

Overzicht

Niets zo deprimerend als met je ziel onder je arm naar je computerscherm te kijken, niet wetende waar je in hemelsnaam moet beginnen. Maak daarom een to do
-lijst voor jezelf. Zo schep je niet alleen orde in de chaos, maar kan je ook van te voren de nodige (koffie) pauzes inlassen. Hierdoor werk je naar rustmomenten toe en is het niet wéér maandag, maar een fijne maandag. Deze tip kan overigens ook heel gemakkelijk worden toegepast op de andere dagen van de week.

Postive vibes

Helpen deze bovenstaande tips je nog niet? Zet dan je negatieve gedachtes over maandag dan eens om in iets positiefs.
Oké, je weekend was heerlijk, maar hierdoor ben je nu lekker uitgerust op maandag en is het de meest productieve dag van de week.
2. Nieuwe week, nieuwe kansen. Maandag is het startschot om dingen die vorige week minder lekker liepen, beter te doen. Ja, dit kan ook nog midden op de dag!
Geef je collega's eens een compliment in plaats van mee te gaan in hun klaagzang over de maandag. Wedden dat je er energie van krijgt?

Wees duidelijk

Heeft dit alles je niet geholpen en vind jij de maandag alsnog DE HEL? Helemaal jouw goedrecht. Wellicht dat onderstaande video je op kan gebeuren.