Hier wil je heen: de leukste plekken in Barcelona volgens een local

header barcelona local 1
Marta Rubio is een geboren en getogen Barcelonesa, maar woont al jaren in Nederland. Op haar website en in haar reisgidsen deelt ze de al haar tips voor een bezoek aan Barcelona, met speciale nadruk op de plekken die alleen bij de locals bekend zijn.
Speciaal voor RUMAG deelt ze 5 plekken die je niet mag missen als je naar Barcelona gaat!

Hammock Juice Station
(Carrer de Mallorca, 308)

Het coolste brunchadres in Barcelona is zonder twijfel Hammock Juice Station. Hier kun je naast allerlei gezonde bowls, smoothies en lekkere brunchgerechten bestellen, ook nog eens languit in een hangmat liggen! Lekker kletsen met je vrienden of een boekje lezen, terwijl je in een hangmat ligt en van het lekkere eten en relaxte vibe geniet.

El Bosc de les Fades
(Passatge de la Banca, 7)

Weleens van dit feeëncafé in Barcelona gehoord? Dit is by far de leukste plek om een drankje te doen in Barcelona! Alleen de inrichting van het café is al de moeite waard om te zien: watervallen, tikkende klokken, feeën en andere magische wezens uit het bos heten je hier van harte welkom. Een magische plek die je niet mag missen.

Pastrami Bar
(Carrer de Rera Palau, 4)

Fan van geheime barretjes? Dan moet je bij Pastrami Bar zijn! Want wat op het eerste oog lijkt op een kleine broodjeszaak, herbergt achterin eigenlijk een heuse cocktailbar genoemd Paradiso. Hoe je er komt? Door de grote ouderwetse ijskast die er in de winkel is te openen! Binnen Paradiso geniet je van misschien wel de lekkerste cocktails in de stad in een geweldige ambiance.

Bar Central Raval
(Carrer d'Elisabets, 6)

Nog een verborgen pareltje voor een drankje is het terras van Bar Central, dat verstopt zit in de boekenwinkel van La Central del Raval. De ideale plek om rustig een boek te lezen of met vrienden af te spreken. De mooie (en fotogenieke) patio, vol met planten en zitplaatsen, maken het een van de geliefdste plekken onder de locals.

El Nacional
(Pg. de Gràcia, 24 Bis)

Voor een geweldig etentje moet je zeker bij El Nacional zijn, dat het grootste horecacomplex van Spanje is. Een bijzonder restaurant waar je zowel tapas als vis- en vleesgerechten kunt nuttigen. Ook beschikken ze over een cocktail-, cava- en oesterbar. De decoratie en kwaliteit van het eten maken het zeer de moeite waard.
Wil je nog meer insider tips over Barcelona, check dan de website van Marta , of download een van haar reisgidsen Saludos,
Marta