Smakken, neuspeuteren en zes andere irritaties die iedereen herkent

irritaties 1
Zeker nu we lekker op elkaars lip zitten, stapelen de irritaties zich in menig huishouden behoorlijk op. En omdat we je niet alleen willen laten voelen in deze rottijd noemen een paar irritaties voor je op. Trust us je bent echt niet de enige die zich stoort aan de medemens.

Lege wc-rol

Eindelijk ben je thuis, na die extreem lange ahum.. thuiswerkdag. Tijdens die eindeloze Zoom meeting heb je je afvalstoffen ingehouden en bij het vragenrondje houd je het écht niet meer. Je vliegt met een noodvaart naar de wc, rukt je broek naar beneden en plant je achterwerk neer op de wc-bril. Met een opgeluchte zucht en het ultieme genotsgezicht laat je alles lopen. Na een paar minuten en een paar kilo’s lichter, wil je de boel beneden schoonvegen. Althans, dat zou je willen. Want dat dat kan je vergeten. Tot grote ergernis kom je er namelijk erachter dat er enkel een leeg wc-rolletje met één piepklein stukje aanhangt. Tja, dat zorgt voor irritaties.

Hak schiet uit schoen

Je loopt in een winkelstraat - you wish - supermarkt en ineens vindt iemand het nodig om zó extreem dicht tegen je aan te lopen, dat ze op de achterkant van jouw schoen staan. Ten eerste wordt je para omdat hij of zij geen anderhalve meter afstand bewaart. Maar ten tweede moet je je als een sukkeltje naar de grond om je schoen weer aan te lepelen. Maar wat misschien nog het meeste stoort is dat als je er een 'WTF blik' achteraan gooit je ook nog een zielig smoeltje terug ontvangt.

Doe dat lekker thuis

Mensen doen soms de raarste dingen in het openbaar. Zeker wanneer je het openbaar vervoer betreedt, val je van de ene in de andere verbazing. Zo kijk je de ene dag naar een 16-jarig meisje die haar hele make-up tasje over haar gezicht leeg smeert en ben je andere dag getuige van iemand die zijn nagels knipt of wenkbrauwen. DOE NORMAAL.

Smak en adem geluiden

Een nog grotere irritatie is mensen om je heen smakken. Fijn voor je dat het goed smaakt, maar anderen hoeven niet te horen hoe jij je eten aan het malen bent als een koe. En waar de fuck is dat keiharde ademen voor nodig tijdens het eten? Krijg je ineens minder lucht tijdens het kauwen? Grappig, want als je inderdaad zo door blijft eten zorg ik ervoor dat je écht helemaal geen lucht meer krijgt.

De snack die op je wacht (not)

Gisteren heb je de hele supermarkt leeggeroofd. Tijdens het kijken van je favoriete serie heb je heerlijk zitten knabbelen. Koek, chips én chocola werden in grote aantallen je keel ingeschoven. Nadat je jezelf compleet misselijk hebt gegeten, leg je de overgebleven koekjes zo diep mogelijk in de kast zodat niemand ze kan vinden. Zo, heb je ook nog een snack voor morgen. Maar wanneer jij dat koekje de volgende dag tijdens je koffiepauze wil murderen
is hij nergens meer te bekennen. Niemand heeft het natuurlijk gedaan, maar het is duidelijk dat een van je huisgenoten weer eens niet met zijn fikken van jouw eten kon afblijven.

Loop dooooor

Niks is kutter dan mensen die slenteren of ineens stilstaan op extreem drukke plekken. En dat doen ze ook niet aan de zijkant, maar ook echt meteen midden op de weg. Hallo, er zijn mensen die haast hebben? Maar of het nou op bij het koffiezaakje op de hoek of in een drukke supermarkt is, het boeit ze echt helemaal niks. Je kan het eigenlijk vergelijken met vol op je rem trappen op de snelweg, dat doe je toch ook niet?

‘’Mag ik hier zitten’’

Nu komt dit voorbeeld in tijden van corona gelukkig een stuk minder vaak voor. Maar er is/was niks zo irritant als mensen die stoelen bezetten met hun tas. Dit is vooral in de ochtend zo vet vervelend. Je loopt de overvolle bus of trein in, zoekend naar een plekje. Maar elke stoel die je voorbij loopt, is al bezet door iemand zijn tas. Alsof een tas gevoelens heeft en kwaad op je wordt als je hem op de grond zet. Nadat je voor minimaal zes minuten hebt gezocht naar een vrij plekje geef je het op en vraag je heel zielig en lief ‘’mag ik hier zitten’’. Waarop je een chagrijnig gezicht en een eye-roll
terugkrijgt, terwijl de tas van de stoel wordt gerukt. Jij zit liever ook niet twintig minuten naast die chagrijn, maarja staan is ook niks.