Stelletjes die iets te veel delen over hun relatie

giphy
We kennen allemaal wel iemand die heel je tijdlijn vol spamt met mededelingen over zijn/haar wederhelft. Het lijkt bijna alsof de tortelduifjes iemand in dienst hebben genomen om elk memorabel moment (lees: bezoek aan de plaatselijke Kruidvat) vast te leggen en te delen met iedereen die er niet op zit te wachten. En nee, dit is niet alleen irritant voor mensen waarbij er in de liefde zoveel gaande is als in een gemiddelde aflevering van Hart van Nederland (weinig dus).

1. Je neemt sharing is caring wel heel letterlijk

Natuurlijk, je bent verliefd enzo. Prima. Chapeau. Ik gun het je van harte, ik vind het juist leuk om te zien dat (zelfs) jij een relatie hebt. Een of twee keer in de maand kan ik er dan ook best mee leven dat jullie via Facebook (nogmaals) kenbaar willen maken dat dit ‘echt 4 ever is’. Maar als we dan eenmaal het punt passeren dat ik liever een boek voorlees aan mijn overleden kat dan nog een ‘ntb, wjnmk, knzj’ bericht te zien krijg dan gaat er iets gruwelijk mis.
giphy

2. Je eten is al koud voordat je ook maar een hap hebt kunnen nemen

Je hebt voor “je mannetje” heerlijk aardappeltjes met een kipkrokant schnitzel gebakken (zijn lievelings) maar hier moet natuurlijk eerst een foto van gemaakt worden. Als er dan een mooie foto uit de semi professionele fotoshoot gekozen is moet er ook nog een passende quote bij van 1001mooiezinnetjes.nl, natuurlijk. Als je dan eindelijk kan beginnen met eten zit je “sgatje” alweer te schijten en is die schnitzel niet meer te hachelen.
giphy

3. “Ja dat las ik op Facebook”

“Pap, mam, ik ben zwanger.” Oh, nu pas? De dagelijkse foto's van jullie samen in bed met net te veel huid laten namelijk niet veel aan de verbeelding over. We weten allemaal best dat jullie seks hebben; toch bedankt voor de subtiele hint. Je kon toch al nergens meer komen omdat iedereen al weet dat je vandaag ruzie had met de caissière van de plaatselijke Kruidvat omdat je 5 cent teveel hebt betaald voor matchende fietstassen. Voor jullie fietsvakantie naar Zeeland. Ok. Unfollow. Doei.
giphy

4. Taggie, jij bent hem

Het is natuurlijk leuk om je vriendje te taggen in een filmpje met dansende katten in tutu’s (denk ik), maar soms kan het ook te ver gaan. Tag iemand die echt super belangrijk voor je is geworden, tag iemand waarvan je heel veel houdt, tag iemand die je rug moet kriebelen. Uh ja. Wie ben jij? Captain obvious? Ik mag toch hopen dat diegene waarmee je een relatie hebt belangrijk voor je is. En dan heb ik het nog niet eens over de seksueel getinte tags. Heeft je moeder soms geen Facebook? Lijkt me namelijk nogal awkward tijdens het avondeten “zo Els, dus Henk heeft een grote piemel?”.
giphy