Zin in een avondje vrouwen in actie? Met The 355 zit je goed

355 rumag header blog
Zeg je stoere actie films, dan zeg je als snel James Bond, The Dark Knight of The Matrix. Leuk al die heldhaftige mannentjes, maar vergis je niet in de vrouwen van The 355...

The 355

Wat we van deze vrouwentitel kunnen verwachten? Wanneer een geheim wapen in de verkeerde handen valt, moet de Amerikaanse CIA-agent Mason ‘Mace’ Brown (gespeeld door Jessica Chastain) de handen ineenslaan met de rivaliserende Duitse agent Marie (Diane Kruger), voormalig MI6-bondgenoot en Britse computerspecialist Khadijah (Lupita Nyong’o) en de Colombiaanse psycholoog Graciela (Penélope Cruz).Tijdens hun levensgevaarlijke missie om een wapen terug te vinden moeten de vrouwelijke spionnen continu een stap voor zijn op de mysterieuze Lin Mi Sheng (Bingbing Fan) die hun maar al te goed in de gaten houdt. Het explosieve viertal volgt het wapen van Parijs, over Marokko, tot in Shangai. Slagen ze erin om de wereld te redden van een mogelijke derde wereldoorlog of hebben ze hun eigen doodvonnis getekend?
De naam The 355 is gebaseerd op Agent 355, een codenaam van een van de eerste vrouwelijke spionnen in de Verenigde Staten tijdens de Amerikaanse Revolutie. Leuk feitje: hun identiteiten zijn tot op de dag van vandaag onbekend. Volgens Chastain wordt "Code 355" nog steeds gebruikt door veel vrouwen in de CIA en soortgelijke instanties om een vrouwelijke spion te beschrijven, een onzichtbare vrouw zonder naam.
De film is vanaf 10 maart te bewonderen in de bioscoop. Kan je niet zo lang wachten? Bekijk dan alvast onderstaande trailer.