Thuis sporten: gebruik deze tips!

unknown 1
Veel jonge Nederlanders betalen maandelijks een fors bedrag aan een sportschool om te kunnen sporten. Waarom zou je dat doen als je ook simpelweg kan thuis sporten in je eigen huis?Dit is natuurlijk een stuk goedkoper, terwijl het bovendien handiger is. Je hoeft immers niet eens je woning te verlaten en je kunt zelf bepalen wanneer je een training wilt doen. Wel brengt thuis sporten uitdagingen met zich mee. Om het trainen in huis in een sport bhmet legging een succes te laten worden, maak je gebruik van deze tips.

Creëer een fitnessruimte

Niet iedereen heeft de luxe om een kamer te transformeren tot een home gym, maar alsnog kun je dan een fitnessruimte creëren in je woning. Dit kun je doen door gewoonweg een gedeelte van een kamer te gebruiken als sportschool in huis. Zo haal je het meeste uit je thuisworkouts! Ten eerste heb je alles wat je nodig hebt op één plek, zodat je minder tijd verspilt aan het zoeken naar je sportlegging
en apparatuur en meer tijd aan het sporten. Idealiter zou deze ruimte in je woning synoniem moeten worden met sporten en hard werken.

Elimineer afleiding

In je eigen woning je lichaam trainen zal niet lukken als je constant afgeleid wordt door je huisgenoten, partner of kinderen. Niet alleen je familie of vrienden kan je afleiden, ook het doen van boodschappen of je favoriete serie op Netflix kan hiervoor zorgen. Er zijn eigenlijk veel dingen in huis om je uit je focus te halen tijdens je workout. Om het meeste uit een trainingssessie in huis te halen, moet je afleiding tot een minimum beperken. Dat kan betekenen dat je meldingen op je telefoon uitzet, familieleden vertelt je met rust te laten of je computer uitschakelt.

Plan trainingen

Het gemak van thuis trainen is een tweesnijdend zwaard. Enerzijds kun je op je gemak sporten op een moment dat het jou uitkomt. Aan de andere kant kan deze vrijheid het gemakkelijker maken om sessies te missen en afgeleid te raken, al hebben we net al uitgelegd hoe je de afleidingen kunt elimineren. Om ervoor te zorgen dat je wekelijks je trainingsdoelen behaalt, is het belangrijk om workouts te plannen. Dit kun je in je agenda of op je kalender doen en houd je zeker aan deze afspraken. Daarvoor moet je de schema in de gaten houden, zo weet je precies wanneer het tijd is om thuis te sporten in je sport bh met voorsluiting .

Probeer nieuwe oefeningen

Als je thuis in je eentje sport, kan het maar zo dat je constant hetzelfde trainingsschema volgt. Je doet dan constant dezelfde workouts, wat op een gegeven moment erg saai zal worden. Bovendien daag je jezelf hierdoor niet uit, dus je niet de resultaten krijgt die je eigenlijk wilt behalen. Je wilt juist vooruitgang boeken, wat je doet door je nieuwe oefeningen toe te passen in je trainingsschema. In sommige gevallen heb je hiervoor fitnessapparatuur of -hulpmiddelen nodig, al zijn er ook genoeg workouts die je zonder extra producten kunt doen.