De leukste dingen om thuis te doen met je kids als het regent

header blog regen
Had je een leuke dag gepland met je kinderen maar belandt dit in de prullenbak doordat het ineens regent? Ja, daar hebben we allemaal helaas nog wel eens last van in Nederland. Toch betekent dit niet dat je de hele dag niets leuks meer kunt doen. Eventueel kun je het uitje alsnog doen, al moet dan wel iedereen een regenjasdragen of een paraplu vasthouden. Doordat dit vaak niet echt leuk is, kiezen de meeste mensen ervoor om op die dag wat anders leuks te doen. In huis kun je bijvoorbeeld de volgende dingen met je kids doen als het regent!

Ga op speurtocht

Kinderen houden absoluut niet van een regenachtige dag, maar toch kun je alsnog genoeg leuke dingen met ze doen wanneer het buiten plenst. Zo kun je een speurtocht organiseren! Maak een reeks aanwijzingen voor elke speler, waarbij elke aanwijzing leidt naar de volgende aanwijzing en, ten slotte, naar de schat. Verzegel de aanwijzingen trouwens in enveloppen met een aanwijzingsnummer, dit zal de schatzoekers helpen het spoor bij te houden. Wie als eerste de aanwijzingen oplost en de schat vindt, is de winnaar en mag wat in de schat zit houden. Je kids kunnen eventueel ook als team spelen trouwens.

Maak een thuisrestaurant

Tijdens de pandemie hebben we het misschien allemaal wel eens gedaan: het maken van een restaurant in huis. Waarom zou je dit niet een keer doen als het regent? Als je nog niet alle ingrediënten hebt, zul je wel een dames regenjas
aan moeten trekken om naar de supermarkt te gaan. Hiervoor moet je uiteraard eerst samen met je kids bepalen wat ze willen eten in het thuisrestaurant. Je kinderen kunnen bovendien helpen met het voorbereiden van de gerechten of ze kunnen helemaal zelf voor jou en je partner koken!

Kampeer in huis

Hoewel kamperen misschien niet je eerste gedachte is als je denkt aan dingen om binnen te doen, wie zegt dat tenten buiten moeten blijven? Als je een pop-up of kleine koepeltent hebt, is het gemakkelijk om binnen een kampeerplek op te zetten voor je kinderen. Zo niet, dan kun je tenten maken door lakens over de banken, stoelen en tafels te draperen. Het kamperen moet je natuurlijk wel comfortabel maken, doe dit met behulp van luchtbedden, kussens en slaapzakken. Eventueel kun je zelfs een picknick in de tent in je huis organiseren, dat is toch beter dan een picknick in een stortbui in je heren regenjas .

Organiseer een filmfestival

Als het regent, kiezen veel mensen ervoor om een filmavond te organiseren. Waarom zou je dit niet nog wat groter aanpakken? Organiseer juist een heus filmfestival! Kleed jezelf en je kids fancy aan, doe wat make-up op en creëer een rodeloper. Nadat iedereen op de foto is geweest op de rode loper kan de eerste film beginnen. Wacht! Daar hoort natuurlijk wel popcorn bij, wat is een filmfestival nou zonder popcorn?! Bij het organiseren van een filmfestival is het bovendien een leuk idee om iedereen een film te laten kiezen.