Besparen, beleggen, besteden: zo benut jij je vakantiegeld het best

header blog vakantiegeld
Vakantiegeld nog niet binnen? Grote kans dat je het deze week op je rekening gestort krijgt. Hoor jij bij de groep die het geld braaf op hun spaarrekening zet of geef jij het (zoals de meerderheid) lekker uit?
Waarom zou je het eindelijk niet doen? Op de bank krijg je er toch niks qua rente voor terug...

Vakantiegeld

Geen idee waar je die 8% over je brutoloon het beste op stuk kan slaan? Daar hebben wij wel een antwoord op.
VakantieJa... daar is het nou eenmaal voor ingehouden door je baas. Nu er steeds meer landen opengaan is het dé ideale aangelegenheid om eens flink uit te pakken deze zomer. Verwen jezelf met een luxer hotel dan je gewend bent, ga net even wat vaker uit eten en/of scoor een extra zomerse outfit. Je hebt het meer dan verdiend. Inspiratie nodig? Neem even een kijkje bij onze RUMAG Travel blogs . Misschien dat je er wat inspiratie uit kan putten. Bakkie pleur
Is jouw koffiezetapparaat het afgelopen jaar door al die honderden koppen koffie nu écht aan vervanging toe? Dan wordt het hoog tijd dat je actie gaat ondernemen. Want hoewel we steeds een beetje meer mogen, zit de kans er dik in dat de helft van de week thuiswerken 'het nieuwe normaal' wordt. Nieuwe mok nodig? Of gewoon je collega's (via de Zoom) aan het lachen of jaloers maken? Klik dan hier en scoor één of meer van onze mokken.
VervangEen uitstekend werkend koffiezetapparaat maar een verrotte fiets, ingezakt matras of gore bank? Vervang de boel. De aanschaf van deze (noodzakelijke) producten zijn misschien niet heel bevredigend, maar wel de investering waard. En als je deze benodigdheden van je vakantiegeld - wat voor veel mensen toch als 'gratis geld' voelt - koopt, doet het net wat minder pijn in de portemonnee. Beleggen
Speel je al langer met het idee om te beleggen? Gebruik deze financiële meevaller dan om te experimenteren. Lees je wel in over hoe je het best je geld kan beleggen en zet ook niet alles in op één fonds in. Spreiding verkleint de kans dat het misgaat. En dat je de rest van je leven met een rotte fiets, gore bank, ingezakt matras of niet te zuipen koffie moet doen.
Me-time dagTime to treat yourself! Past een dure gezichtsbehandeling, een ontspannende massage en een pedicure - net als bij heel veel andere mensen - niet in jouw maandelijkse budget? Grijp dan nu je kans en investeer in jezelf. Al is het maar om je rug en billen te bedanken dat ze het al een jaar uithouden op de houten keukenstoel waaraan je werkt.
Oh nog een tip! Koop eindelijk eens een goede bureaustoel! Geef weg
Maak jij liever iemand anders blij met je vakantiegeld? Wat attent! Wat dacht je van een leuk spelletje voor een vriend(in), een toepasselijk kledingstuk , een lekkere fles wijn , een leuke armband of ketting of één van de andere cadeaus in de RUMAG webshop . Liever bijdragen aan een goed doel? Kijk dan even hier
en schenk aan een organisatie die écht bij jou past.
Los afStudie- of andere schuld open staan? Los het (gedeeltelijk) af. Het geld uitgeven aan 'leuke' dingen is natuurlijk heerlijk voor de korte termijn, maar het gevoel van geen of een lagere schuld is absoluut aan te raden. Vind je dat jammer van je zuurverdiende geld? Los dan een gedeelte af en beloon jezelf met de rest van het geld voor je volwassen gedrag.