7 x de leukste plekken op Curaçao

travel header blog curacao 1
Bon Biní Dushi Curaçao! Een van de mooiste eilanden in de Caribische zee is weer 'open' voor een vakantie! Ga je binnenkort lekker chillen met je billen op de Antillen? Esmeralda Tan woont al een paar jaar op Curaçao en deelt speciaal met ons de beste inside tips van deze tropische vakantiebestemming.

Goed om te weten voor vertrek

Met TUI en KLM vlieg je in ongeveer 10 uur naar het zonnige eiland op de Antillen. De gemiddelde temperatuur op Curaçao ligt rond de 30 graden. Alleen in de maanden september, oktober en november kan er iets meer regen vallen. Tijdens onze zomertijd is het op Curaçao 6 uur vroeger. Je betaald er met Antilliaanse guldens en wel zo handig: de officiële talen op Curaçao zijn Nederlands en Papiaments , de lokale taal van het eiland.

Hotspots Curaçao

Karakter / Koraal Pool & Rooftop Terrace

Karakter is een beachclub gelegen in het villapark ‘Coral Estate’. Boven Karakter vind je Koraal Pool & Rooftop terrace met een prachtige infinity pool wat uitkijkt op felblauw water. Beide spots zijn prachtige plekken voor een relax dagje en bieden gegarandeerd uit eten met zeezicht ( front row!) .
Caña Bar & Kitchen

Gelegen in Restaurant Mosa, een shared dining restaurant wat ook zeker een aanrader is, vind je Caña Bar & Kitchen. Perfect voor een avondje uit met heerlijke cocktails en small bites. Caña heeft een shared dining menu (anders dan Restaurant Mosa) en deze worden bereidt in de keuken van Mosa.
Cas Abou
Dit strandje stond niet voor niks in de lijst van de 21 mooiste stranden ter wereld van National Geographic. Hagelwit zand en felblauw water typeren dit strandje. Cas Abou is een goede plek om lekker te zwemmen, j
uist omdat de zeebodem hier veelal uit wit zand bestaat is de zee spectaculair helder blauw. Verder kun je er ook een kayak huren of een tochtje maken op een bananenboot. NumberTen
NumberTen is de ontbijt en lunch hotspot van Curaçao sinds ze haar deuren heeft geopend in 2017. Buiten de 'insta worthy' interieur en de heerlijke koffie, serveren ze ontbijt, lunch en lekkernijen. Voor ieder wat wils!

Omgeving Willemstad

Grote Knip
Grote Knip mag niet ontbreken tijdens je vakantie. Het staat hier nog niet vol met resorts en daarom perfect voor het echte vakantiegevoel en je hebt ook wat meer rust en ruimte voor mooie fotoshoots. Met ongeveer een uurtje rijden ben je vanuit de Grote Knip in Willemstad.
Willemstad
En je kan
Curaçao natuurlijk niet verlaten zonder de kleurrijke hoofdstad van Curaçao gezien te hebben. De bekende pontjesbrug verbindt de twee grootste wijken Punda en Otrobanda met elkaar. En vanaf de brug kan je mooi alle gekleurde huisjes bekijken. In de oude gewelfde kelders in De Boogjes aan de Waterfortstraat zijn veel verschillende restaurants gevestigd met uitzicht op zee. Koningin Wilhelminapark
Oke, misschien een klein beetje cheesy, maar wil je de bekende foto maken met Curaçao of Dushi letters? Dan moet je even langs het Koningin Wilhelminapark lopen in Willemstad. Credits: Esmeralda Tann
VIND JE OOK LEUK:
WAAR MAG IK NAAR TOE OP VAKANTIE?