Ben jij een links- of rechtsslaper? Dit zegt je voorkeur van bedhelft over jou

header blog links of rechtsslaper
De meeste mensen hebben een voorkeur voor een bedhelft. Zo slaapt de één het liefst zo ver mogelijk van het raam en ligt weer een ander liever niet te dichtbij de verwarming of de deur.

Maar wat zegt je bedhelft eigenlijk over jouw persoonlijkheid?

Bedhelft

Waarom lig jij op die ene kant van het bed? De meeste mensen kunnen die vraag meestal niet eens beantwoorden. Toch zegt die (onbewuste) keuze wel iets over je karakter, zo blijkt uit Brits onderzoek. Linksslapers (vanuit liggend perspectief) zouden namelijk positiever in het leven staan. Van alle deelnemers stond een kwart van de linksliggers positief in het leven. Voor rechtssnurkers lag dat percentage met 18% een stuk lager. Oke, ze zouden dus positiever zijn - maar dat is niet alles. Mensen die in slaap vallen op de linkerhelft van het bed zouden volgens hetzelfde onderzoek ook rustiger reageren in stressvolle situaties. Dat komt omdat ze zelfverzekerder zouden zijn en zelfs vaker een baan dan rechtsslapers.
Is er dan ook iets negatiefs aan linksslapers? Hmm.. Ze blijken hun favoriete plekje vaak onder geen enkel beding af te willen staan. Maar of dat nou echt negatief is?!

Ochtendhumeur

Wat betreft rechtsslapers kunnen we nog wel even doorgaan met negatieve punten. Zo hebben rechtsslapers 7% vaker een ochtendhumeur. Ze staan dan ook een tikkie negatiever in het leven. En dat terwijl rechtsslapers vaak meer verdienen dan hun bedgenoten.Ben jij een rechtsslaper en herken je je niet in bovenstaand onderzoek. Kan heel goed! Het onderzoek is uitgevoerd onder duizend Britten. Tja, die zijn toch nét even anders.