Koningsdag 2021: 10 tips om er toch nog een feest van te maken

rumag header blog
Koningsdag, (Bal)koningsdag, woningsdag, de verjaardag van Wim-Lex; hoe je het ook wil noemen wat ons betreft is 27 april nog steeds een perfect excuus om te zuipen en er een feest van te maken. Want laten Willie’s 54e verjaardag niet zomaar voorbij gaan. Wij hebben de leukste (digitale) tips voor je op een rij gezet!

1. Bier en tompoucen

Als je koningsdag goed wilt vieren dan dan begin je natuurlijk met een ontbijt van bier en tompoucen. Hou je niet van bier? Ga dan lekker voor mimosa’s of Aperol Spritz. Wil je de Koningsdag-sfeer thuis nabootse? Gooi gerust een heel kratje bier leeg in je woonkamer, pleur er wat plastic bekertjes en confetti bij en dan kom je aardig dicht in de buurt van hoe de gemiddelde straat er normaal gesproken in Nederland uit ziet.

2. Ga in stijl 'koninklijk naar de klote'

Dus genoeg bier, wijn en tompouce in huis? Dan mag een oranje outfit niet ontbreken! Even eerlijk: niemand komt weg met de kleur oranje. Maar oranje hoort gewoon bij Koningsdag. Niks in huis? Shop hier online nog snel een outfit! Wil je koninklijk naar de klote (hier scoor je het shirt)?

3. Online koopjes scoren

Grote voordeel van een online vrijmarkt? Je hoeft niet te luisteren naar het valse blokfluitconcert van je buurjongen. Heb je zin om lekker digitaal te shoppen? Kijk dan bij Nextdoor,
de buurtapp die buren met elkaar verbindt. Op koningsdag organiseren ze de grootste digitale kleedjesmarkt. Of ga ouderwets struinen in het Amsterdamse Vondelpark via deze link.

4. 'Bonte Uurtje'

Klaar voor het ‘Bonte Uurtje’, een ‘social distance drinking game’ en een ‘virtual muziek pubquiz’? Familiar Music en Club Atelier organiseren een Virtual Kingsday Party.
Met een rode knop worden mensen uit het digitale publiek gekozen die een genre mogen kiezen voor het volgende nummer! Van 13.00 tot 23.00 uur hoor je de hele dag house, techno en disco waardoor je online lekker los kunt gaan met je friends!

5. Spijkerpoepen en zaklopen

Hebben jij en je vrienden inmiddels elk spelletje uitgespeeld. Zin om net zoals vroeger lekker buiten te spelen? Op deze website
vind je ter inspiratie Oud-Hollandse spelletjes. Van zaklopen, Anne Marie Koekoek tot spijkerpoepen.

6. Digitaal rondsletten tijdens Koningsdag

Bij elk feestje, horen de single sletjes van de maatschappij. Lekker de hele dag aanpappen met elk dronken persoon die je tegenkomt. Dit jaar zal je het anders moeten aanpassen. Ga de gehele dag op Tinder of Happn lullen met elke match of probeer je overburen te verleiden met je geile oranje pakkie.

7. Kraantje Pappie, Davina Michelle vanaf Paleis Noordeinde

Artiesten als Kraantje Pappie, Maan, Rolf Sanchez, Suzan en Freek, Paul Acda, Nick en Simon, Guus Meeuwis en Rolf Sanchez (ook wel bekend als The Streamers) staan op Koningsdag voor je klaar om een concert te geven vanaf Paleis Noordeinde in Den Haag. Dit is vrij uniek want zo’n groot popconcert heeft nog nooit eerders plaatsgevonden op Paleis Noordeinde. Vanaf 20.00 uur kan je thuis vanaf de bank gratis meekijken met de stream.

8. Koninklijk bezoek vanaf de bank

Mocht je al vroeg uit de veren zijn op Koningsdag dan kan je natuurlijk heerlijk burgerlijk op de bank naar het hooggeëerde bezoek kijken. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan dit jaar naar Eindhoven. Geen traditionele rondleiding door de stad, maar het koninklijk paar bezoekt de High Tech Campus. Maxima en Wim-Lex gaan in gesprek met wetenschappers en designers. Inwoners van Eindhoven kunnen dit jaar toch nog zwaaien naar het koninklijk gezin. De live-uitzending is te bekijken via de NOS!

9. Verras je vrienden met een surprise feestje van Radio 538

Een Koningsdag zonder koningsdagviering van radio 538 is bijna niet meer weg te denken. Omdat het oorspronkelijke Fieldlabevenement met 10.000 bezoekers niet door kan gaan, komt de radiozender met een virtueel Koningsdagsfeest. Je kan optredens verwachten van Davina Michelle, Armin van Buuren, Maan, Chef's Special, Donnie & Frans Duijts en Kris Kross Amsterdam. En ook aan de vrijmarkt is gedacht! Elk uur maak je kans op een exclusief items (lees spullen afkomstig van artiesten en BN'ers) uit de 538-kraam. En misschien nog wel het allerleukste, je kan je vrienden opgeven voor een corona-proof verrassingsoptreden genaamd 'Koningsdag Knalfuifje'. Met een busje vol muziek en een surprise-act worden luisteraars bij hen thuis verrast met een feestje op afstand. Je kan je vrienden alvast opgeven via deze link.

10. Geld cashen op Koningsdag

Voor alle mensen die normaal gesproken een hekel hebben aan Koningsdag. Ga gewoon lekker werken. Koningsdag is een feestdag en dús krijg je bij vele baantjes lekker 300% betaald. Dus in plaats van je klemzuipen op Koningsdag, kun je ook lekker centjes sparen voor de volgende Koningsdag zodat je tegen die tijd he-le-maal los kan gaan.