Wat kies jij in 2021? Ware liefde of vakantie?

travel header blog wat kies jij in 2021
Stel je moet kiezen: je ware liefde vinden in 2021 of toch gewoon lekker op vakantie? Waar gaat jouw hart dan sneller van kloppen?

Kies je voor een paar weken chillen op het strand met een cocktail in je hand of ga je toch voor de liefde? Uit wereldwijd onderzoek van Booking.com is gebleken dat we liever op vakantie gaan, dan dat we onze levenspartner tegen het lijf lopen. Uit de enquête blijkt dat 7 op de 10 Nederlanders in 2021 liever op vakantie gaat dan dat ze ware liefde vinden. *

Hoe zit dat?

Toch best een opmerkelijke uitslag en wij vroegen consumentenpsycholoog Patrick Wessels om een psychologische verklaring. Volgens hem heeft het vooral te maken met het hebben van controle en een instant geluksgevoel. ,,Mensen kunnen zelf een vakantiebestemming kiezen en bepalen wat ze op vakantie gaan doen, ze hebben controle over de situatie en dat heb je bij het vinden van een liefde niet altijd."

Vakantieherinneringen zorgen voor geluk

Daarnaast kan je ervan uit gaan dat een vakantie vaak goed gaat en leuk is. En je maakt veel nieuwe herinneringen. Juist die herinneringen zijn volgens Patrick erg belangrijk: ,,Tijdens een vakantie maak je vaak met vrienden en familie nieuwe herinneringen, waar je nog weken of maanden op kunt teren. Of wat dacht je van de pret vooraf? Een vakantie geeft toch net even iets meer zekerheid op geluk en plezier.”

Snakken naar ontspanning

Dit jaar snakken we meer dan ooit naar ontspanning en leuke dingen doen en een vakantie past perfect in dat plaatje. Bij het vinden van een nieuwe liefde komt toch altijd wat spanning kijken. ,,Maar wie weet vind je omdat je zo ontspannen bent op vakantie wel eerder je ware liefde!” En dan kan je volgend jaar gewoon met je ware liefde op vakantie!
* De boekingswebsite deed een enquête onder 28.000 mensen uit 28 verschillende landen. En 71% van de Nederlandse reizigers gaat in 2021 liever op vakantie dan dat ze hun ware liefde vinden!
Wat kies jij voor 2021? Ware liefde of vakantie?
VIND JE OOK LEUK:
Alex emigreerde naar Zweeds Lapland: 'We moesten alles opnieuw uitvinden'