Waarom je broer de belangrijkste man in je leven is

Grote broer, kleine broer, tweelingbroer, halfbroer, adoptiebroer, stiefbroer - in welke vorm dan ook, iedereen zou gewoon een broer moeten hebben. Leuk man.
Hoe vaak heb je zijn hersenpan wel niet willen inslaan en enig kind willen zijn? Bullshit eigenlijk. Het is veel te leuk. Lees hieronder waarom:

1. Hij leert je te vechten

Hij verveelt zich, dus irriteert hij je. Hij zit in de problemen, dus irriteert hij je. Hij kan niet slapen, dus irriteert hij je.
Op een gegeven moment ben jij het ook zat en komen er vechtpartijen, blauwe plekken en blauwe ogen. (Of in mijn geval een gebroken bovenbeen toen hij het briljante idee had mij van de trap te karatekicken) Anyway, daarom moet je jezelf al aardig trainen om zijn harde beuken en reactievermogen aan te kunnen.

2. Hij is je therapeut

Na een kutdag op school kan je even in zijn kamer chillen, je kijkt toe hoe hij een spelletje speelt of je staart kalm in zijn aquarium die hij al twee jaar niet heeft verschoond. Op vakantie verstoppen jullie je samen in de caravan met een shitload aan Donald Duckies, want je ouders zijn te vermoeiend.
En zelfs nu jullie volwassen zijn weet je: dat als het je even allemaal teveel wordt, even bij elkaar zijn al heel veel helpt. Zonder ruzie, zonder woorden, zonder reden.

3. Hij liegt voor je

Weet je nog dat je toen veel te laat thuis kwam van dat ene feestje? Feit: He got your back. Want je was gewoon al heel vroeg wakker natuurlijk. En hij heeft zelfs je bed nog een beetje door elkaar gehusseld.
Helaas komt hangt er wel een kostenplaatje aan deze broer hulpdienst. Hij zal het altijd tegen je gebruiken, totdat je hem betrapt op zijn eerste jointje ofzo.

4. Hij leert je om je territorium te verdedigen

Hij maakt gewoon gebruik maken van de dingen uit je kamer. De lul. Hij stormt binnen. Hij neemt wat hij wil en poept op je privacy. Hij maakt je spullen gewoon kapot.
Zo leuk als het is om een broer te hebben, zo vervelend kan het ook wel zijn.
Maar dankzij hem, leer je in ieder geval op jonge leeftijd al je spullen te verdedigen.
tumblr inline nljli73gy21t6i3rv

5. Hij maakt je sterker

Je broer stoomt je klaar voor de grote wereld en alle mindfucks
die andere mannen je te bieden hebben. Door je broer zijn mengsel van klootzak zijn, voorbeeld zijn en af en toe je grootste vijand en dan weer grootste vriend zijn, kun je de wereld aan.
Samengevat: samen met je broer train je levenslang je emotionele en fysieke kracht.

6. Hij bewaart je geheimen

Hij zag je stiekem roken en met één blik in elkaars ogen begreep je dat jullie nu quitte staan?
Je loog misschien constant tegen je ouders - maar je broer zou je nooit verraden.
tumblr inline mvltnidqro1rhlvuv

7. Hij beschermt je

Hij waakt over jou en iedereen waar jij om geeft. Hij zou door het vuur gaan voor je - zelfs al heb jij zelf het vuurtje aangestoken. De pappelepipo staat gewoon altijd voor je klaar.
alexrussoanimations alex russo 30463948 390 217

8. Hij is de perfecte partner in crime

Jullie houden allebei van domme ideeën. Maar met je eigen broer zijn de streken, waaghals acties en gekke plannen veel leuker dan met iemand anders.

9. Hij waardeert je advies

Tuurlijk, jullie schreeuwen, gillen en spugen ook wel eens. Maar in liefdevollere momenten weten jullie wat beste voor de ander is.
En ook als je het niet altijd graag toegeeft: Jullie luisteren naar en waarderen elkaars advies.

10. Jullie vs. de rest

Samen sta je sterk - dat leerde je al vroeg en dat neemt niemand je weg. Jullie weten wat jullie aan elkaar hebben en zijn een team.
En ondanks alle stress en een aantal blauwe plekken, je weet het altijd zeker: Hij houdt van je. Simpel. Zonder maar.