Waarom tegenwoordig niemand meer zonder alcohol kan

schermafbeelding 2019 09 26 om 202052
Alcohol. Ik denk dat iedereen ooit wel één slokje (of meerdere slokjes) op heeft van deze goddelijke/duivelse substantie. Op feestjes en vóór feestjes (indrinken) wordt wel het een en ander weggedronken. Tegenwoordig is het normaal. Het is gewoon niet chill als je nog niks op hebt en de club in komt lopen. Maar waarom niet? Kunnen wij het niet meer leuk hebben zonder dit spraakwater?
Hier wat punten om erachter te komen waarom deze generatie zo fucked up is geworden.

1. Verlangen om problemen uit de hersens te wissen

Zo, de drukke week vol stress en problemen is voorbij. Wat te doen in het weekend? Problemen vergeten en ze het liefst zo diep mogelijk verstoppen. Een ongekende hoeveelheid alcohol naar achter gooien is daarom een top idee. Vervolgens heb je een snoeiharde kater en zweven de problemen weer in je hoofd. Toch is het iets waar we naar toe verlangen. Misschien kan de overheid ervoor zorgen dat wij, als jongeren, minder stress hoeven te verduren. In ieder geval niet de alcoholgrens omhoog gooien want dat was totaal geen goed idee, lol.


2. Blame it on the alcohol

Dit is denk ik wel de belangrijkste reden waarom we niet meer zonder kunnen. Je krijgt een enorme boost zelfvertrouwen die je kan inzetten voor verschillende acties.
Verborgen dansmoves en flirt skills komen met een rotgang naar boven zodra je begint te zuipen. Zo sta jij opeens die knappe jongen/meid te fixen en heb je weer een mooi verhaal voor de volgende dag.
giphy

3. Bizarre dingen die je anders nooit zou meemaken

Ik weet niet wat het is met alcohol. Het lijkt wel alsof er veel gekkere en leukere dingen gebeuren wanneer je een beetje tipsy bent. Na deze gekke avond app jij je vrienden met wat je gister weer hebt meegemaakt. Vaak zie je dan filmpjes van jezelf waarvan je niet eens wist dat ze gemaakt zijn. Lig je met je unicornpak weer kotsend in de bosjes met een fles Safari in je hand. Vervolgens worden er ook nog wat kleffe zoenfilmpjes doorgestuurd om er mensen later mee te chanteren. Altijd lachen.
giphy

4. Iedereen doet het, dus ik ook

Eigenlijk is dit zo’n ding waarvan ouders zeggen: “Als je vrienden van een brug springen, doe jij het dan ook?”. Ouders snappen dit niet. Stel je drinkt niet, dan is het gewoon meer dan irritant als jij met je nuchtere kop in de club staat. En al je vrienden fucking dronken zijn. Je irriteert je sneller aan Lisa die weer eens zoent met haar ex. Of aan Iris die zit te janken omdat ze haar crush met iemand anders ziet tongen.
Volgende keer begin ik alvast met 5 shots tequila en een fles Sambuca. Dit wil ik namelijk nooit meer meemaken.
giphy