Wachten met seks zorgt voor een betere relatie

giphy
Ja okay. Het klinkt misschien raar. Maar er is dus onderzoek naar gedaan (dus het is waar) en daar kwam uit dat het de band tussen jou en je partner sterker maakt. En jij maar denken dat ketsen bij de 1e date een positief teken was.

Snelle seks = snelle break-up

Uit dat onderzoek van de Brigham Young Universiteit blijkt dus dat nieuwe stelletjes die al snel seks hebben, minder kans op slagen hebben. Dit werd trouwens ook bevestigd door relatietherapeute Jeanna Bryner. Zij zegt dat het uitstellen van de seks bij een nieuwe relatie tot betere relaties leidt. Zei daar iemand #relationshipgoals?
giphy

Seks leidt je af

" Maar ik dacht dat ketsen bij de 1e date een positief teken was?
" Je hebt het fout, helaas. Hoe graag je ook met je date de eerste keer al het bed in wil duiken; je kan beter ff wachten. Door seks te hebben komt er een beloningsgevoel vrij en dat zorgt ervoor dat je geen goede beslissingen meer kan maken. Daarom blijf je die eikel waarschijnlijk toch appen.
Daarom kan het soms een paar maanden duren voordat je de minder leuke kanten van je partner ontdekt. Communicatie en toewijding (wow, klinkt serieus) zijn heel belangrijk, maar komen door al snel seks te hebben een beetje op de zogenaamde derde of zelfs vierde plaats.
giphy

Cijfertjes voor je bek

Oké, dus je wilt statistieken zien? Dan krijg je die ook. De cijfers hieronder gaan dus over de stelletjes dienietna hun eerste Starbucks date met elkaar het bed in doken.
• De stabiliteit van hun relatie ligt 22 procent hoger.
• De tevredenheid met hun relatie ligt 20 procent hoger
• De kwaliteit van hun seksleven is 15 procent beter. • De communicatie is 12 procent beter.
giphy
Beter wacht je dus even met die seks. En het is trouwens niet erg om een one-night-stand te hebben, zolang je maar niet hoopt er een goede relatie uit te trekken.