Zo hoor je je te gedragen in de horeca

giphy
Tijd voor een lesje opvoeding! Heb je dat niet nodig? Wij denken van wel. Niet iedereen is natuurlijk een irritante fucker, maar voor de wel irritante fuckers onder ons: zo word je een voorbeeldige horeca-gast en valt er nooit meer ‘per ongeluk’ rode wijn over je heen. Even opletten dus.

Iedereen is een mens

Ja, het lijkt tegenwoordig niet meer zo, maar het is echt zo. Jij zit op je iPhone te kloten, en meneer/mevrouw de ober zit op zijn handheld (dat apparaatje waar hij/zij je drankjes mee bestelt) te kloten. Let je op? Komt ie: die handheld. Is de enige machine. In de buurt. Dat houdt dus in dat je de persoon die voor je staat vriendelijk terug kunt begroeten. ‘Twee zoete witte.’ Is geen begroeting. Dat je het even snapt.
giphy

In de horeca geef je fooi (en als je dat niet leuk vindt blijf je maar thuis)

Voordat je gaat zitten blaffen: voor twee colaatjes hoef je heus geen fooi neer te leggen, rustig. Mag wel, uiteraard, maar hoeft niet per se. Mind you, als je met een groep van 10 man een compleet 5-gangen diner naar binnen hebt zitten kanen en de nodige flessen wijn hebt leeg geslurpt is een fooi van 10 cent op een rekening van 529,90 NIET ECHT AARDIG.En zeker niet als je dan lekker zelf ingenomen zegt ‘de rest mag je houden hoor’. Niet raar opkijken als je een 10-centje op je achterhoofd voelt knallen als je wegloopt. Fuck you.
giphy

Neem even een kijkje in de kaart

Ja, en dan niet omdat je niet weet wat je wilt drinken want ik kan aan je hoofd zien dat je een latte macchiato met 4 suikers wilt. Ga niet roepen ‘Yo ober! Mag ik de uitsmijter?’ Als er geen uitsmijter op de kaart staat. ‘Tosti dan?’ Nee ook geen tosti. Alweer nee, we gaan geen uitsmijter voor je maken omdat ‘we wel eieren hebben’, ei. En zéker niet op zaterdagmiddag!!!! #*^^$@(!!
giphy

Houd je kroost bij je

Je kiddo’s, je hondje, je konijn en de rest van je boerderijdieren. Ik beloof plechtig, als er eentje voor mijn voeten loopt kan het zomaar zo zijn dat het/hij/zij ineens aan de andere kant van de zaak ligt. Oepsie. Aan de andere kant: mogen we alsjeblieft alsjeblieft pretty puh-lease je hondje aaien? * heart eyes *
giphy

Wees geduldig

Issie weer: iedereen is een mens. Dat houdt ook in dat de supermannen en vrouwen die in jouw favo kroeg werken geen tien benen en zes armen hebben. En dat ook zij maar één ding tegelijk kunnen. Ga dus niet zitten zeiken als je eventjes moet wachten. In plaats daarvan: kijk even om je heen hoe hard die chicks en dudes aan het rennen zijn en ga niet met je handjes zitten wapperen. Roepen en knippen met je vingers willen we ook nadrukkelijk afraden. Ze zien jouw sexy hoofd echt wel zitten. Mañana, baby.
giphy

Verder is het best gezellig in de horeca

Echt waar! Houd je aan bovenstaande punten en binnen no-time ben jij een volleerd horeca-gast. En boy, gaat dat je leuke avonden opleveren! (psssst gratis shotjes!)
giphy