Deze feiten en fabels over clitoris zijn het bestuderen meer dan waard

header blog clitoris 2
De clitoris: voor de één een speld in een hooiberg - of beter gezegd schaamberg -voor de ander 'slechts' een knopje die ze met haar ogen dicht weet te vinden. Hoe de relatie met je knopje ook is, dít is wat je ervan moet weten.Alle poezen verzamelen!

Clitoris

Zoveel vrouwen, zoveel klitjes (ja, met een K lieve leeskinders dat komt van kittelaar). En juist daarom is het belangrijk om te weten hoe de vork in de steel - of eigenlijk clitoris in de vagina zit.De clitoris is al eeuwen geleden ontdekt. FEIT!
De clitoris is door de Italiaanse anatoom Matteo Realdo Colombo in 1559 ontdekt.
De clitoris is een soort onvolgroeide penis.FABEL!Oke, het heeft er misschien iets van weg... Maar de clitoris heeft geen buisje of opening. De verwarring is ontstaan omdat ze wel zwellichamen en genotsensoren bevatten. Jouw genotsknop groeit met de jaren. FEIT!
Absoluut! De gemiddelde clitoris van een 35-jarige vrouw is om en nabij vier keer zo groot als die van een meisje in haar puberteit.
De clit heeft maar één functie.FEIT!Dat is helemaal correct. De enige functie die de clitoris van de vrouw heeft is GENOT! De klit staat niet afgebeeld in het biologieboek. FABEL!
Het duurde dan even heeeeeel erg lang, maar sinds dít schooljaar hebben leerlingen uit de tweede klas geleerd dat de clitoris meer is dan een knobbeltje aan de bovenkant van de vulva. De clitoris staat zelfs uitgebreid beschreven in het biologieboek.
Onze kittelaar is soms lastig te vinden doordat er weinig zenuwen zitten.FABEL!Sterker nog: totale bullshit. Onze klit heeft meer dan 8000 zenuwuiteinden. En dat is aardig wat als je je bedenkt dat een penis er 'maar' 4.000 heeft.
De clitoris is enkel het uitwendige knopje uit de vagina. FABEL!
Dat knopje dat je ziet, is slechts het uitwendige deel van de klit. Overigens wel het deel waar al die 8.000 zenuwuiteinden elkaar vinden.
De clit is gemiddeld 10 centimeter lang.FEIT!Ja echt! Het grootste deel zit ín je vagina. Dat 'knopje' wat hierboven wordt uitgelegd is meestal maar 1 centimeter. Ook vrouwen kunnen blauwe ballen krijgen. FEIT!
Oke, misschien geen blauwe ballen (dat is wat lastig zonder ballen). Maar vrouwen kunnen absoluut een soortgelijk gevoel ervaren. Wanneer een vrouw opgewonden raakt stroomt er namelijk bloed naar de clitoris waardoor het gaat kloppen. Die je daar niets mee, dan kan dat pijn veroorzaken.