Dít is er gebeurd met de ziekenhuis-medewerker die informatie over Selma Omari verspreidde

schermafbeelding 2023 08 11 om 103828
Ziekenhuizen zijn plekken waar privacy en vertrouwen hand in hand gaan. Toch ging het onlangs mis bij het Franciscus Gasthuis en Vlietland-ziekenhuis in Rotterdam. Een medewerker deelde persoonlijke informatie over de bekende influencer Selma Omari, zonder haar toestemming. Deze medewerker is daarop geschorst.

Zwangerschap Selma Omari

In de Facebookgroep 'Fadim's Beautyspace', met een aantal van 70.000 leden, werd nieuws verspreid over de geboorte van Selma Omari's dochter. Het meest opvallende was dat deze informatie werd gedeeld voordat Selma zelf het nieuws naar buiten bracht via haar Instagram-account. Naast het feit dat Selma bevallen was, werden ook de naam en het tijdstip van geboorte van de baby onthuld. Hoewel de identiteit van de oorspronkelijke poster niet meteen te linken was aan het ziekenhuis, kon een andere gebruiker, die de geboorte-informatie bevestigde, wel als ziekenhuismedewerker geïdentificeerd worden.

Ziekenhuis neemt maatregelen

Het ziekenhuis reageerde snel toen ze op de hoogte werden gebracht van de situatie. Ze hebben toen meteen een intern onderzoek gestart en kwamen tot de conclusie dat er inderdaad sprake was van een privacyschending. De betrokken medewerker is met onmiddellijke ingang geschorst. Verder heeft deze medewerker geen toegang meer tot de patiëntendossiers. Daarnaast heeft het ziekenhuis de zaak gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens, de instantie die toezicht houdt op privacywetgeving.

Reactie Selma Omari

Selma Omari, bekend van Instagram en haar muzikale carrière, had besloten haar zwangerschap en bevalling privé te houden. Het ziekenhuis heeft Selma direct geïnformeerd over het incident en de daaropvolgende maatregelen. Dit voorval benadrukt nogmaals het belang van privacybescherming, vooral in instellingen zoals ziekenhuizen waar vertrouwelijke informatie wordt behandeld.

↡ Bekijk hier de video ↡