Dit zeggen oud-deelnemers over beschuldigingen Temptation Island

artikel300
Temptation Island , het populaire televisieprogramma, wordt voorlopig niet uitgezonden vanwege beschuldigingen van ongewenst gedrag achter de schermen. Verschillende oud-deelnemers delen hun ervaringen, terwijl het onderzoek gaande is.

Oud-deelnemers over Temptation Island

Gregory, die deelnam aan de eerste reeks van het programma, vindt de beschuldigingen overdreven: "Je weet waar je aan begint", zegt hij. Dennis, die meedeed als single, heeft een gelijkaardige mening: "Iedereen weet waarvoor hij zich inschrijft."

Klachten Temptation Island

Echter, niet iedereen kijkt zo positief terug op hun deelname. Sommige voormalige kandidaten beweren serieuze psychische problemen te hebben ontwikkeld na deelname. Slachtofferadvocaat Sébas Diekstra meldt dat al veertien deelnemers zich bij hem hebben gemeld, inclusief deelnemers uit België. Volgens hem hebben veel van deze deelnemers ernstige psychische klachten. Hij hoopt samen met andere partijen te onderzoeken wat er precies is gebeurd tijdens de opnames.

RTL

Na een onthullend interview met de voormalige deelnemers Aylin en Efrain, waarin beweerd wordt dat er manipulatie heeft plaatsgevonden, bevestigde RTL dat het stel na mediation 30.000 euro heeft ontvangen. Peter van der Vorst van RTL benadrukte de behoefte om met de melders in gesprek te gaan. Ondanks sommige onjuiste aannames in de media, zoals over nazorg en boeteclausules, stelt hij dat er altijd ruimte is voor meldingen. Peter geeft aan dat er nog geen beslissing is genomen over een nieuw seizoen en dat gesprekken met de melders voorrang hebben.

↡ Bekijk hier de video ↡