Enzo Knol pakt vape af van 14-jarige: 'Die krijg je niet terug’

image 2023 09 11 220728
Enzo knol (30) heeft laatst een 14-jarig meisje laten stoppen met het gebruiken van haar vape. De YouTuber rijdt rond in zijn bolide wanneer een groepje fans hem om een foto vraagt. Knol is de beroerdste niet en gaat meteen akkoord voor een selfie. Maar dan ziet Enzo iets opmerkelijks: één van zijn jonge fans heeft een vape in haar mond.

Vape

“Is dat een vape?” vraagt de vaderlijke Enzo Knol. Zodra hij een ‘ja’ hoort, neemt hij het ding in beslag en kruipt hij in de rol van strenge wijkagent. “Oké, nou die krijg je niet meer terug.” Dan raakt de tiener compleet in paniek.
enzo

14 jaar

“Hoe oud ben jij?,” wilt Enzo Knol weten. “14,” antwoordt de roker. Genoeg reden voor Knol om de vape nooit meer terug te geven. In plaats daarvan overhandigt hij de fan een tientje. “Hier, koop er maar wat anders mee.” Dat wil de fan niet: “Nee, ik moet mijn vape echt terug hebben!” Ze neemt een dreigende toon aan: “Ik spring in die auto, hè.” Uiteindelijk besluit Enzo de elektronische sigaret toch maar terug te geven.
Hierna geeft Enzo Knol nog een speech richting zijn vlogcamera. “Ben je onder de 16 en vape je, please, stop ermee. En wil je ermee stoppen en kom je mij tegen? Geef me je vape, dan geef ik je een tientje.”
Bekijk de video onderaan het artikel.

Problemen

Het leven van Enzo ziet er sinds zijn succesvolle YouTube-carrière rooskleurig uit maar dat was in zijn tienerjaren anders. Hij bracht als 17-jarige honderd dagen door in een gesloten instelling omdat hij kampte met agressieproblemen en een dr*gsverslaving. Knol bezocht de instelling in zijn allernieuwste video: “Dit is de moeilijkste video die ik ooit heb gemaakt”

↡ Bekijk hier de video ↡