Komen de Verraders flink in problemen in de recente aflevering?

05x0
In de meest recente episode van De Verraders blijven de bedriegers slim uit de greep van de rechtvaardigheid tijdens de ronde tafel. Toch beginnen ze langzaamaan in het zicht van steeds meer van de Getrouwen te komen. Vincent wijst de Getrouwen tijdens zijn laatste woorden nog eens de juiste weg.

Twijfel in de Verraders

Al vier ronde tafels lang lijken de Verraders onaantastbaar: de ene na de andere Getrouwe wordt verbannen. Maar nu beginnen de eerste barstjes te verschijnen. Tijdens het ontbijt richt Kathelijn al haar pijlen op Verrader Ihsane. Ze begint: "Ik ben boos op jou." Kathelijn begrijpt niet waarom Ihsane bij de vorige ronde tafel op Jeremy heeft gestemd, terwijl ze zeker wist dat hij een Getrouwe was. "Je bent altijd een sterke vrouw geweest, maar nu gedraag je je als een muis," vervolgt Kathelijn. Ihsane probeert zich te verdedigen, maar de aanval zorgt toch voor stress bij de Verrader.
Ook Vincent, een Getrouwe, heeft nieuwe inzichten: "Ik begin te twijfelen aan Tom en Ebru." En laat dat nu net twee Verraders zijn. De namen Ihsane, Tom en Ebru worden steeds vaker genoemd tijdens gesprekken tussen verschillende groepen. De Verraders voelen de druk van de Getrouwen toenemen. Ihsane deelt haar zorgen met mede-Verrader Ebru: "Ik denk dat één van ons binnenkort wordt ontmaskerd."

Geheime opdracht in de Verraders

Dan is het tijd voor de missie. De kandidaten spelen 'Zoek de Verschillen' in twee teams. Wat de Getrouwen niet weten, is dat de Verraders binnen deze missie een eigen opdracht hebben. Het winnende team wordt verrast wanneer ze de wapenkamer niet in mogen vanwege het slinkse werk van de Verraders. "Dit is een mindgame," zegt Mohamed vol ongeloof. Voor de Getrouwen blijft de werkelijke opdracht van de Verraders een groot raadsel.

Het ontmaskeren

Na de missie komt Vincent onder vuur te liggen. Hij heeft alle antwoorden voor team Groen opgeschreven. Amin verdenkt Vincent, en ook Jannie ziet hem als Verrader. De verdenkingen tegen Vincent groeien.
Dan wordt het spannend: wie zal de ronde tafel niet overleven? Getrouwe Lucinda begint de aanval op Verrader Ebru. Maar Claire opent een grote aanval op Vincent. Amin, Kim, Mohamed en Jannie sluiten zich bij haar aan. Vincent probeert zich nog te verdedigen, maar tevergeefs. Bijna alle bordjes tonen de naam Vincent. Zijn lot is bezegeld. Op zijn eigen bordje staat Ebru. Voor vertrek onthult Vincent nog een bom: "Ik ben geen docent, maar psycholoog." De verrassing is groot wanneer blijkt dat Vincent een Getrouwe was. De Verraders hebben opnieuw iedereen op het verkeerde spoor gezet.
Kijk naar De Verraders, elke vrijdag om 20.00 uur op RTL 4.