Om deze reden staat Megan uit EOTB staat voor de rechtbank

schermafbeelding 2024 03 16 om 094730
De voormalige deelneemster van realityshows, Megan Desaever, wordt geconfronteerd met mogelijke gevangenisstraf. Vandaag moest ze voor de rechtbank verschijnen in België, waar ze wordt beschuldigd van fraude met coronapremies.

Fraude met Coronapremies: Beschuldigingen en Verdediging

Megan werd door haar vader, die geen horecazaken meer mocht runnen vanwege een eerdere veroordeling, gebruikt als 'stroman' voor zijn horecazaak. Ze ontvingen beiden aanzienlijke bedragen aan coronapremies. Megan en haar vader waren afwezig tijdens de rechtszaak, maar Megan's advocaat benadrukte dat Megan zich gedwongen voelde door haar vader en beweert dat ze tegen haar wil werd gebruikt.

Vader als zondebok: Verzoek om Vrijspraak

De advocaat van Megan legde de schuld bij haar vader, die herhaaldelijk was veroordeeld en ervaren was in de horeca en faillissementen. Megan, destijds slechts 19 jaar oud, werd volgens haar advocaat emotioneel onder druk gezet door haar vader om de horecazaak over te nemen. Megan pleit voor vrijspraak en wil haar vader verantwoordelijk stellen voor de gebeurtenissen.

Aanstaande Uitspraak en Verdere Beschuldigingen

De maximale straf voor sociale fraude is vijf jaar gevangenisstraf, maar verwacht wordt dat de uitspraak op 19 april zal zijn, waarbij een gevangenisstraf van 10 maanden plus een boete wordt voorspeld. Er loopt ook nog een zaak tegen Megan voor belastingontduiking. Megan, die momenteel in Bali verblijft en voornamelijk in Dubai woont, wordt geconfronteerd met meerdere juridische uitdagingen.