Heeft de advocaat van Khalid Kasem nog iemand omgekocht?

0829 khalid kasem
Een recent opgedoken geluidsopname van Peter R. de Vries onthult dat een tweede cliënt beweert dat Khalid Kasem hem heeft benaderd om een ambtenaar om te kopen. Deze nieuwe informatie komt uit gesprekken die De Vries heeft opgenomen en waarover het AD vrijdag heeft gepubliceerd.

Beschuldigingen tegen Khalid Kasem

Volgens de opgenomen gesprekken zou Khalid Kasem zijn cliënt, die hier als Karel wordt aangeduid, hebben voorgesteld om twaalfduizend euro te betalen om bij een ambtenaar van justitie te regelen dat hij eerder vrij zou komen uit de gevangenis. Kasem eiste het geld in contanten en in een gesloten envelop. Daarnaast vroeg hij drieduizend euro voor juridisch advies dat volgens de cliënt nooit werd gegeven.

Reactie van Peter R. de Vries en Khalid Kasem

Peter R. de Vries verklaart dat hij niet op de hoogte was van deze praktijken. Als hij er van af wist, zou hij sterk zijn afgekeurd. De Vries zegt: "Ik ben daar pissig over. Zacht uitgedrukt."
Khalid Kasem, op zijn beurt, beweert dat de beschuldigingen van Karel onwaar en verzonnen zijn. Hij belooft het bedrag van drieduizend euro terug te betalen, maar stelt dat de beweringen van Karel niet kloppen. De zoon van Peter R. de Vries en voormalig collega van Kasem, Royce de Vries, weigert inhoudelijk te reageren op de kwestie.
Opmerking: De naam 'Karel' is gefingeerd.
© Annemieke van der Togt