Marieke Elsinga maakt onsmakelijke grap over Def Rhymz, komt met statement

mariekel elzinga
Marieke Elsinga heeft haar excuses aangeboden voor "onsmakelijke grappen" die ze zou hebben gemaakt over de zondag overleden rapper Def Rhymz. De radio-dj van Qmusic kreeg op sociale media heel veel kritiek op haar opmerkingen. In haar Instagram Stories schrijft Elsinga dat ze een "lelijke en domme fout" heeft begaan.

Elsinga maakt uitglijder

De dj stelt dat ze niet iemand is die "te pas en te onpas mensen beledigt of lelijke grappen over mensen maakt". Elsinga maakt de ochtendshow van de zender samen met goede vriend Mattie Valk. "We praten open en bloot en dan maak je heel af toe uitglijders waarvan je daarna denkt: oh, dit kan eigenlijk echt niet", aldus Elsinga. "Ik ben alleen op dat moment live te horen op de radio, waardoor de grap niet meer tussen 'twee vrienden' wordt gemaakt, maar op een plek waar iedereen het kan horen."

Schudden

Def Rhymz is onder meer bekend van het nummer Schudden, waarin de tekst 'zak, zak, zak' te horen is. Elsinga vroeg zich in de uitzending af of die tekst ook te horen zou zijn tijdens het zakken van de kist van de rapper.
Elsinga beseft dat ze met haar uitspraken mensen pijn heeft gedaan. "Ik heb er familie en naasten mee gekwetst en dat was echt niet mijn bedoeling."
© ANP