Oud-kandidate MAFS doet boekje open over makers van het programma: 'Bittere nasmaak'

chantal huf
Chantal Huf, onder de trouwe kijkers bekend als 'Wenkie', nam deel aan Married at First Sight om de liefde van haar leven te vinden, maar eindigde zonder vent én een hoop haatmail rijker. Daarin is zij niet tot nauwelijks gesteund door de makers van het programma, zo vertelt ze in gesprek met Shownieuws.

Wenkie in zwart gat gevallen

Chantal werd door kijkers van het programma plechtig gekroond tot 'Wenkie', vanwege de ferme potloodstrepen op haar voorhoofd. Daarnaast kreeg ze online een hoop negatief commentaar op haar deelname. "Daardoor ben ik in een zwart gat gevallen. Ik vind dat ik daarin niet genoeg ben gesteund en begeleid door RTL, of zelfs van te voren over ben ingelicht."
Wél werd ze gewaarschuwd. "Je krijgt een tip van hen om je sociale media uit te zetten op het moment dat het wordt uitgezonden. Ik wilde niet van het slechte uitgaan, maar zij zullen de ervaring hebben dat het ontploft en dat je dingen over je heen kunt krijgen."
Bekijk het fragment hieronder:

Bittere nasmaak

Die tip liet een boel deelschemeren, vindt Chantal. "Achteraf zijn dat een aantal puzzelstukjes, want waarom moet je je sociale media uitzetten en kan je niet goed uitleggen waarom ik gematcht ben? Dan denk ik dat ik ben uitgekozen op mijn voorkomen en grote mond. Ik heb daar wel een bittere nasmaak aan."

'Zij geeft tv'

Chantal werd gekoppeld aan Henk, maar dat liep uit op één grote teleurstelling. "Ik ben erachter dat een wetenschappelijk huwelijk niet bestaat. Het kan helemaal niet, joh. Ik denk persoonlijk dat toen ik daar stond met mijn blonde haar, donkere wenkbrauwen en tatoeages, dat zij dachten: zij geeft tv."
Chantal is ervan overtuigd dat de makers haar niet met de juiste intentie hebben gecast. Ze konden overduidelijk geen geschikte match voor haar vinden, maar koppelden haar aan Henk voor het nodige leedvermaak. Televisiemakers weten immers dat de kijkers aanslaan op uitgesproken figuren, zeker wanneer het huwelijk ook nog eens flopt.